tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cebinde parası olanlar ne diye iltica etmeye çalışıyor anlamıyorum, hocam Almanca öğrenirseniz eşiniz ve kendiniz için Almanyayı düşünebilirsiniz, iş bulana kadar orada kalabilmek ve para kazanabilmek için bir çok program ve fırsat var.
Şöyle söyleyim hocam maalesef tekstik 2 yıllık mezunuyum onun için çok fazla vasıflı diplomam yok orda kullanacak ondan iltica düşünüyorum. ( kürt kökenden dolayı vs bir hikaye yaratıp biraz yaşanmışlık var ) çook fazla param yok aslında babadan kalma miras var onuda burda kullanmak yerine yurt dışında hayat kurmak için kullanmak istiyorum. kalan para ile burda mükemmel bir hayat zaten kuramam..

BRNKLBKN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıl ıcınde 3 defa turıst olarak gıdıp gelen(yaz tatılı - yıl bası - 14 subat) ve sonrasında orda kalan aıleler bılıyorum(kalma sekıllerı ıse sıyası yakalama kaarı cıkartıyorlar feto pkk dhkpc gıbı sonrakı 5 yıl sonra asılsız olarak kalıyor o sırada zaten vatandaslık vs alınıyor.). yakınan tanıdıgım bır aıle ıse. almanyaya yerlestı. direk maas baglandı. cunku kendılerının deyımı ıle. sana ve esıne bakarız ama bıze cocukların ve torunların lazım cunku onlar ılerıde bır alman mantıgıyla bakıyolar.
Yasal olmayı okadar istiyorum ki hocam en azından başımıza bişe gelse devlete derdimizi açıklarız.. Almanya düşünmüyorum kanada amerika gibi ülkeler düşünüyorum hakkımızda hayırlısı inşallah..

Wloger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dua et Allah inş yoluna açar burada daha iyi yaşarsınız gibi geliyor bana
Hocam burda işler öyle böyle değil yani ne bileyim esnaflıkta yaptım ben zamanında ama eş dost rahat bırakmadı ki para kazanalım. Özel sektör de güzel bir yerde çalışıyorum mağazada ama köle sistemi gibi buna şükür tabiki işi olmayanlar iş arayanlarda var ben işimi seviyorum severek yapıyorum ama çok yıprandım 35 yaşındayım 5 senedir aynı işyerindeyim ama 10 senelik yaşlandım yoruldum maalesef.