Voiceman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben Almanya'da çalıştığım şirkete efatura üzerinden resmi olarak faturalarımı kesiyorum bunları da ilettim ama dikkate almadılar sanırım. Çünkü bana bu ıspat niteliğinde değil gibi bir cevap verdiler. Gün içerisinde 10 defa müşteri hizmetlerini aradım görüşmek için görüştümde tekrar belgeleri istediler a'dan z'ye hepsini gönderdim wise'ye. Ama süreç ile alakalı başına böyle bir durum gelen varsa bi yol izmemem için açtım konuyu. Yoksa elbette biliyorum burada aramamam gerektiğini.
Wise ile görüşme sağladığınızda, sağladığınız belgenin neden geçerli bir belge olmadığını ve ne tür bir belgenin geçerli olabileceğini gayet sorabilirsiniz. Sorduktan sonra da bu belgeleri sağlarsınız. Şahsi hesap kullanıyorsanız ve fatura kesiyorsanız, bu zaten başlı başına yanlış bir iştir. Wise üzerinden şirket hesabı açmak zorundasınız.

Açtığınız konuda "şahıs hesabı" kullanıyorum yazmışsınız. Fatura kestiğinizi söylüyorsunuz. Şahıs hesabı fatura kesme hesabı ya da ödeme hesabı değildir. Şahıs hesabı üzerinden yardım ya da arkadaş gönderileri, aile gönderileri alınır. Maaş ödemesi alabilmeniz için, o şirketin size maaş ödemesi olarak para yatırması gerekir ki bu da Alman vergi sistemine işlenir.

Siz, şahıs hesabı ile şirket işi yapıyorsunuz ve Wise hesabınızı kapatmak konusunda burada yazdığınız bilgiler doğrultusunda haklıdır.

Şirket hesabı açıp, şirket üzerinden fatura kesmek zorundasınız. Şahıs faturası gibi bir kavram bulunmuyor.