Merhabalar. Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğimiz bilmediğim için burada sizlere danışmak için bu konuyu açıyorum.
Papara hesabımda bulunan sanal kartlarımdan birinden, gece 11 gibi harcama yapıldığına dair bildirim geldi. Girdim baktım uygulamaya "Vodafone M.Pass Ceplira" açıklamasıyla bir ödeme yapılmış 102 TL. Bunun ne ödemesi olduğunu ne anlama geldiğini de bilmiyorum. Vodafone ile hiçbir alakam yok bugüne kadar kullanmadım da hiç.
Papara müşteri hizmetlerini aradığımda tam adını hatırlayamadım ama harcama itirazı gibi bir talep oluşturduk iadesi için. Sanal kartımı falan kapattık. Tabi kapatmadan önce dekontu pdf olarak indirdim gerekli ekran görüntülerini de aldım kart bilgilerini de not ettim. Birkaç gün sonra e-postam'dan şöyle bir dönüş aldım:
"Papara kartınız ile yapılan işlemleri incelediğimizde işlemlerin size gönderilen 3D (güvenlik kodu SMS'i) ile yapıldığı görüntülenmektedir. Bu nedenle itirazınız olumlu olarak değerlendirilememiştir."

Birincisi bana hiç onay kodu, sms gelmedi, ikincisi bir yerde ilk defa alışveriş yapıldığında sms gelmesi lazım diye biliyorum. Ben bu sanal kartı sadece Google Play ve Getir ödemelerinde kullandım ve başka hiçbir yere kayıtlı değil, başka hiçbir yere girip de alışveriş yapmadım. Mesela Getir ve Google Play'de ilk sefer için sms kodu geldi ama ondan sonraki seferlerde artık kodsuz direkt alışveriş yapıyorum.
Papara'dan aldığım bu cevap gerçekten hayal kırıklığına uğrattı, sms gelmemesine rağmen geldi diyorlar. Şimdi ben bu durumu Vodafone müşteri hizmetlerine de anlattım, bu işlemi hangi hat yaptı kim yaptı, nerden yapıldı gibi bilgiler ve mümkünse işlemin iptali için bir e posta attım evraktalepleri@vodafone.com adresine. Oradan da günlerdir tık yok.

Polise mi gitmeliyim, savcılığa suç duyurusunda mı bulunmalıyım, tüketici mahkemesine dilekçe mi vermeliyim bilemiyorum.
Ayrıca telefonumda izinsiz bir erişim yani hacklenme olabileceğinden bahsettiler Papara müşteri temsilcisi, fakat hiç mümkün olabileceğini sanmıyorum. Ben o sanal kartı bugüne kadar Getir ve Google Play harici bir yerde kullanmadım. Böyle bir hack durumunu incelemek için acaba mahkeme veya polis telefonu bir süre benden alırlar mı? Alsalar ne kadar sürer, anında mı yoksa bir kaç gün telefonsuz mu kalacağım?

Ne yapmam gerektiği konusunda bildiklerinizi aktarmanızı rica ediyorum sizlerden arkadaşlar