Son cümlenden başlayayım, bende alıntılamak için yanıp tutuşmadığım için alıntılamıyorum. Evet doğru bilmişsin, attığın videolar ile işim olmaz. Kafir nedir ne değildir biliyorum, sen hakaret ettiğini zannederek küfür amaçlı kullanıyorsun çoğu Müslüman gibi, ben o kelimeyi sevmek zorunda değilim, bir inancın peşinden gidenlerin aynı görüşü paylaşmayanlar için uydurduğu bir kelimeye çok bayılmam. Noktalı bir şeyler demişsin ama anlaşılmıyor, devrik cümle kullanmışsın sanırım o yüzden anlamadığım şeye cevap veremiyorum. Ciddi ciddi Ayet ve Hadis kavramlarını karıştırdığımı mı ima ettin gerçekten, sözün bittiği yerdeyiz. Bende Hadisleri inkar ederek başlamıştım sende haklısın ama Hadisler olmadan ne Peygamberin sünnetlerinden haberin olur, ne Ayetlerin nüzul sebeplerinden haberin olur, ne de Namaz nasıl kılınır ondan haberin olurdu, birileri senin gibi düşünüp Hadislere itibar etmese İslam tarihi bile bilinemezdi. Hoş, İslamdan yüzlerce yıl sonra doğan kişiler Emevi ve Abbasi döneminde neler ekleyip çıkardılar çoğunu hiç öğrenemeyeceğiz. Peygamberler muhalefet eder bu arada bilgin olsun, o cümleyi hangi Ayete veya yoruma istinaden yazdın bilemiyorum ama nasih mensuh nedir biliyorsan eğer sünnet ile Ayet'in neshedildiği durumlar olmuştur. Hadisi kabul etmeyenlerin dinden çıkmayacağını iddia ediyorsun demek, bunu neye dayanarak yazdığını ama alta senin için bir soru cevap bırakıyorum.
Alıntı
Sual : Ondokuzcular gibi, (Yalnız Kur'an) diyenler de, hadisleri inkâr ediyorlar, hepsinin uydurma olduğunu söylüyorlar. Hadislerin tamamını inkâr etmek küfür olur mu?
CEVAP : Evet, hadis-i şeriflerin tamamını inkâr etmek küfür olur. Farzı inkâr gibi, mütevatir hadisleri de inkâr küfürdür. Bir hadis mütevatir olup, hakkında icma hâsıl olmuşsa, bütün Müslümanların kabul ettiğini kabul etmemek küfür olur. İbni Âbidin hazretleri buyuruyor ki: İcma’a uymak farzdır. İcma’ı inkâr ise küfürdür.
Kısacası kafana göre öyle her hadisi inkar edemezsin, seve seve kabulleneceğin hadisler var. Merak etme, Ayetlerde yeterince bilim dışılık ve çelişki bulunduğu için farkındaysan bir önceki iletimde yüzeysel birkaç örnek dışında Hadislerden örnek bile vermemişim onca yazının içinde, korkma yani birde hadislerdeki bilim dışılıklardan bahsetmem, zaten öyle uzun bir vaktimde olmaz. Cihad konusunda da kafam çok net, karışık değil ama sen karıştırmayı deneyeceksin sanırım. Sadece savunma için vs. safsatalarını geç, haram aylarda bile ganimet elde etmek için kervanlar basıldı, hurmalıklar yakıldı diyorum hiç barış için sadece, kendilerini korumak için masumca vs. demeye kalkma baştan söyleyeyim. Hor gördüğüm şahıslar sadece Kurandan mı açıklar? Gerçekten verdiğim örneğin nesini anlamadın söyle tekrar anlatayım. Kuran odaklı açıklar dediğin adamlar Kuran'ı değiştiriyor diyorum, anlamını bozuyor diyorum, kendi aklı ile vahiylere güncelleme getiriyor diyorum sen bana Kuran odaklı diyorsun artık pes. Tabi yaptığı değişiklik işe yarıyor mu? Elbette yarıyor. Ne demek yaya veya yorgun develer ile Hacca gitmek, başka alternatif mi yok tabi değil mi, doğrusunu yazsa yani kıvırıp Ayeti değiştirmese akıllarda soru işaretleri kalacak, bu şahıs da vahiy upgrade ederek akıllardaki soru işaretlerini kaldırmış ne var bunda tabi. Bakış açım hakkında fikir sahibi olmuşsun bakıyorum, " herkes kendi aklını beğenir kalbi neye yatıyorsa onu yaşar " diye bir cümle kurmuşsun, kalbe bir şey yatmaz bu arada düşünme organı beyindir, kalp sadece vücuda kan pompalar. Sende haklısın tabi, sayısız Ayette kalpleri var düşünmezler diye kalbin düşünme organı olduğu yazılmış, etkisinde kalmışsın haklı olarak bir şey demiyorum. Bu akıl, kalp veya beyin işi değil, aşırı basit bir formülü var, tutarlılık ve mantık. Tevratı onayladığını söyleyen bir kitap var, Tevratta yazanlar isimleri bile farklı yazıyor yani tasdiklemiyor aslında ama tasdiklediğini söylüyor, bak işte bana bu kadarı bile yeter, şu kadarcık mantıksızlık bile kafi. Kusura bakma ben inandığım zamanlarda kusursuz ve mükemmel bir dine inanmıştım, hatasız bir Tanrı düşlemiştim ama böyle ufak hatalar yumağı buldum araştırdıkça, şu saatten sonra kalp veya beyin kurtarmaz yani. " İslam çocuğuna bomba bağlayıp karakolda patlatmayı cihad saymaz " cümleni atlamışım, öncelikle karakol harici bir kelime seçseydin keşke bu biraz garip durmuş. İslamın neyi cihad sayıp saymadığını yorgun deveyi binek yapan kişiden mi dinleyip öğrendin? Yoksa sen mi karar verdin? Gerçekten inandığın dine bile hakim değilsin, gerçekten İslam tarihinde neler yaşandı bilsen böyle demezsin ama haklısın, tıpkı uçak olmadığı için yorgun deve yazıldığına göre muhtemelen o dönem bomba olmadığı için Ayetlerde bomba bağlayıp çocuklarınızı oraya buraya yollayıp patlatmayın yazmaması normal tabi. 1 Ayet bile reddetmek kafir olma sebebi değil mi? O zaman senden çok çok rica ediyorum bana ilk Müslüman kimdi onu söyle, farklı Ayetlerde farklı isimler yazılmış çünkü. Veya şöyle yapalım ;
SORU : Müslüman olmayanlar cennete gidebilir mi? Gidebilir / Bakara-62 : Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 ) Gidemez / Ali İmran-85 : Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. (Ayrıca tevbe-30)
Bu soruya cevap ver bana yeter, Müslüman olmayan sence cennete gidebilir mi? Gidebilir dersen Ali İmran 85.
AYETİ İNKAR etmiş olacaksın nasıl olsa ayrıca Tevbe 30, yok hayır elbette gidemez dersen de Bakara 62 ve tabi Maide 69.
AYETİ REDDETMİŞ olacaksın. Kafirlik basit bir soruya cevap vermek kadar yakın, ateşi hissedebiliyor musun?
Ben Peygamber nasıl karpuz yerdi veya yer miydi bilmediği için karpuz yemeyen İslam alimi bile gördüm, muhtemelen o tiplerde cevap vermezdi panik yapma haklısın.