bu aralar biçok arkadaşımız saolsunlar seo,optimazson konularında sık sık yeni içeriklerle bizleri bilgilendiriyorlar.bende bu arada belki bi sorunuma çare bulurum diye düşündüm
kimisi 3 kimisi 7 yıllık bikaç sitemde yaşadıgım bi index sorunum var.bu sitelerin indexleri yıllardır gidip geliyor ve sebebini bi türlü bulamadım.console da sitenin 120 indexi var görünüyor mesela,google da arattıgımda bunların bagzılarının hiçbi şekilde görünmedigini,bagzılarının ise site:domain.com olarak çıkmadıgını ama direkt o linki aratınca çıktıgını görüyorum.indexler hiç sıfırlanmadı,az-çok hep indexleri oldu bu sitelerin.yılın ilk 3 ayı 5 index var diyelim,4.ayda indexler geliyor ve 5.ayda baktıgımda yüzlerce sayfanın sorunsuz indexlendigini görüyorum google aramalarında.aradan 3-5 ay geçince bakıyorum tekrar bi anda geldigi gibi gitmiş bu indexler.
- sitelerin bulundugu server bi şekilde kara listeye girdi diye düşünüp ip degiştirdik,farklı lokasyona yada farklı firmaya taşındık,olmadı.
- virüs girdi,ondan sandık ama temizliktekn sonrada degişen bişey olmadı.
- içerikler kopya/kalitesiz bu yüzden siliniyor dedik ama ondan oldugunuda sanmam çünkü sürekli gelip gidiyor indexler.7 yıldır 3-5 ay sorunsuz indexleri var sitenin,googleda sıralamaya giriyor,hit geliyor,para kazanıyor.sonra indexler gidiyor,hit kesiliyor,paralara elveda

içerik kalitesizse,ben bi degişiklik yapmadıgım halde nasıl sürekli bi sorun var,bi sorun yok der?
yaklaşık 5-7 aydır 4-5ten fazla indexi olmayan sitelerin 1 tanesi hariç hepsinde şuan 150-400 index görünüyor.console da bi hata,uyarı,yanlış bişey görünmüyor.zaten indexler gittigindede console da sorun yok diyor,indexli görünüyor.ama sıralamasını kaybediyor,hitini kaybediyor.bence arama sonuçlarından kayboluyor o ara.siteler hit almaya başlayınca farkettim geldigini,az önce kontrol edincede onayladım.ama bikaç ay sonra tekrar gidicek hepsi,adım gibi eminim.
bu arada aynı zamanda,aynı şekilde açılan hatda aynı temayı,içerigi,eklentileri,serverı kullanan sitelerin dahi hepsinde yok bu sorun.10 site varsa aynı şartları karşılayan,6sında sorun varsa,4ünde hiç bi zaman sorun olmadı.
daha önce böyle bişey yaşayan,duyan,fikri olan var mı acaba?