evet evet, kesinlikle aynı örnekler. Nitelikleri falan da çok benzer. Ya hocam benle maşşaak mı geçiyorsun?
Ben haber siteleriyle rekabet eden bir iş bile yapmıyorum. Eski bir gazeteci, tuğla kadar kitaplara editörlük yapmış biri ve okuyucu olarak rahatsızım. Çarpıtıyorsun, hatta saçma sapan saldırıyorsun ama sana laf anlatmaya çabalamayacağım. Götünü de yırtsan bu sana son cevabımdır. Selametle..
Mesajın açıkça ortadaki sen de gazetecilik yapacak terbiye yok hatta forumda takılacak terbiye bile yok.
Ben de gazetecilik mezunuyum.
5 sene de ulusal kanallar da muhabirlik yaptım.
Ve o yüzden sana şikayet ettiğin basın meslek ilkelerini göstermeni istedim.
Çünkü böyle ilkeler böyle etik değerler yok.
Bunları yayıncılığın felsefesini bilmeyen webmasterlar uyduruyor.
Bu forumda haber sitelerinin sadece güncel haber yayınlamaları, siyaset ekonomi spor sanat dışında hiç bir içerik üretmemeleri gibi saçma bir fikir var.
Sen de bu fikri destekliyorsun ve bana yemek tarifinin ne işi var dedin.
Ben de sana yemek tariflerinden gezi yazılarına, el işi önerilerinden gönül yarası çeken ergenlere tavsiyelere kadar gazetelerde bir çok farklı içeriğin bulunduğunu ispat ettim.
Gazetecilik 200-300 senedir böyle yapılıyor.
Gazeteler insanlara sadece güncel haber değil merak edecekleri, gazeteyi satın almaya motive edecek her türlü içeriği sunarlar.
Yani gazeteler gazete satmazlar içerik satarlar. Ve bu içerik hedef kitlenin merak ettiği içeriktir.
Bugün de paralı satışın yerini ziyaretçi arttırmak için merak edilen aranılan her terimle ilgili içerik üretmek aldı.
Sonuç olarak kimseye saldırmıyorum.
Sadece temelsiz fikirleriniz ile çocukları yanlış yönlendirmenizi engelliyorum.
Haber sitelerinden şikayet ederek hiç bir yere varamazsınız ve haber sitelerinin içeriklerini sınırlandırma hakkınız yok.
Haber siteleri yasal olarak suç olmayan her türlü arama hakkında bir sayfa üretip sıralamaya sokabilirler.
Yapılması gereken şey haber sitelerine kendi uydurduğunuz meslek kurallarını öne sürerek ayar vermeye çalışmak değil.
Haber siteleri ile yarışabilecek siteler kurmaktır.