ben olaya şahsen webmaster olarak degil,ziyaretci gözüyle bakıyorum.çünkü google a girip bişey aramaya korkuyorum.aklıma takılan çok basit,ufacık bi soru oluyor.bunun cevabını almak için google da arattıgımda çogu sonuç bu malum haber sitelerine ait.eger,bunlara ait sonuçların çıkmasını engelleme yöntemi bilen varsa paylaşsın lütfen ve gördügüm tüm haber sitelerini engelleyeyim.ki aradıgım bilgiye ulaşayım...bagzıları sayfanın ortasına kadar sadece laf kalabalıgı yapıyor,ondan sonra bi yerlerde sorunun cevabını araya sıkıştırıyor ki bunuda bulabilmek için tüm yazıyı okuman gerekiyor.çünkü nereye sıkıştıracagını bilemiyorsun,her yerde olabilir.onuda galeri misali sayfalara ayıranlar var hatda,40 sayfa geziyorsun hangisinde acaba aradıgım diye.bagzıları ise asıl aranan sorunun cevabını hiç eklemiyor.bu kadar rezillik çekiyorsun,üstüne bunun aslında o sitede/sayfada hiç olmadıgını görüyorsun.delirtiyorlar adamı...eger bizim ülkeye özgü bişey degilse,ben türkce arama yapmıyorum şahsen googlede bi süredir.ne arayacaksak ingilizcesini yazıp,yabancı sitelerde arıyorum.bizim ülkedeki gibi şeyler yok çünkü orada,gayet temiz sonuçlar var.neyi aradıysam,onun cevabını şak diye bulabiliyorum.yerli/yabancı herhangi bi haber takip etme merakım yok şahsen.ama normal aramalarımdada mesela yabancı haber siteleri çıkmıyor mu arama sonuçlarında?çıkıyor...yahoo newsde haber okudugum çok oldu bu şekilde mesela,nytimesda,adını hatırlamadıgım biçok haber sitesine girdim sonuçlarda görüp.ama,aradıgım sorunun cevabını şak diye buldum en azından.türkce bişey arayacaksam google da,haber sitesine bilerek asla girmiyorum bu yüzden.ya bulamıycam aradıgımı,yada bulana kadar beni kanser edecek çünkü.