dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam islam 1500 değil ilk insanın yaşıyla eşit oluyor. adı değişik olabilir ama hepsi islam aslında. yahudilik vs.

konuya gelince ben de bu adam gibi düşünüyordum(daha doğrusu düşünüyorum ama işin içinde de çıkamıyorum) hatta çok önceden kendi akrabalarıma söylemiştim. bir patlamayla bu kadar şeyin olması mümkün değil bence. hadi ot çöp hayvan insan da oldu kabul edelim. duygusal özelliklerimiz düşünebilmemiz de o patlama sonucu tesadüflerle olacak şey değil illa bir yaratıcı var bana kalırsa.

gelelim tanrının kadının saçına ya da herhangi bir şeye karışması katı kurallar koyması meselesi ise bu Tanrıyla değil din adamlarıyla açıklanabilir. Kraldan çok kralcılar olduğu gibi tanrıdan çok tanrıcılar islamda çok olmuş. islam çok basitken zorlaştırdıkça zorlaştırmışlar. hem de iki şekilde birincisi emeviler dine çok şey eklemiş -detayına girmem araştıran araştırsın- ikincisi de üstüne de biziim türkler çok şey eklemiş.(detayına girmeyeceğim ama mesela bizde abdest almak bile bir ritüel olarak öğretilir, namaza durmak elleri göbek karın bilmem üzerinde bilmem hangi parmakla nasıl tutacağın falan işin iyice kurallaştırmışlar oysaki farklı ülkelerde namaz kılanlar farklı şekillerde yapıyorlar. bu basit bir mesele diyebilirsiniz ama bu basit meseleyi bile zorlaştırdılarsa daha nelere ne kattılar kimbilir. arap yaşantısı din sanılıyor. oysa Allah ilk günden beri ne diyor: iyi insan ol kimseye zarar verme insanlara faydan olsun ,kendi yaşantını bu dünyada kolaylaştırmak için şunları yap bunları yapma . özüne gelecek olursak seni yaratanı sev kork saygı duy büyüklüğünü an sana verdikleri için şükret.
Hocam seni severim yorumlarına değer veririm belki bilirsin ve cevap yazmayayım dedim ama başkasından duyup sürpriz olacağına benden duy istedim. Çok üzülerek söylüyorum ama maalesef zannettiğin gibi iyi insan ol, kimseye zarar verme, insanlara faydan olsun gibi doğru düzgün hiçbir cümle geçmiyor Kuran da, gerçekten üzgünüm.

4. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim."
5. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
6. "Sizin dininiz size, benim dinim de banadır."
Kafirun Suresi

Bak buradan çıkış ile inanmayanlarla sorunu yok deniyor değil mi? İşte bu Mekki bir Ayet yani daha Müslüman sayısı 2 elin parmakları kadar olduğu zamanlar, bu sureden sonra onlarca Mekki sure daha var sevgi barış kardeşlik üzerine, daha sonra Bakara Suresi ile Medeni Ayetler yani Medine de inen Ayetler gelmeye başlıyor. onlarca olarak ifade edilen Müslüman sayısı binlerce şeklinde ifade edilmeye başlıyor ve savaşın Ayetleri geliyor, onbinler olarak ifade edilmeye başlayınca ise onlara 4 ay mühlet, sonra nerede bulursanız öldürün, cizye verinceye kadar savaşın Ayetleri gelmeye başlıyor. Sizden 1 kişi onlardan 100 kişiye bedeldir deniyor, sadece 70 mekkelinin öldüğü Bedir Savaşında 5 bin Melek bizimle savaştı deniyor, Uhud Savaşı içinde çok rahat kazanacaksınız deniyor, Peygamber rüyasında zaferi gördüğünü müjdeliyor fakat kaybedilince hani kazanacaktık dendiğinde siz büyüklendiniz vs. şeklinde Ayetler gelmeye başlıyor. Bak, normalde Haram aylar diye bir olay var ve 4 ay yani Zilkade, Zilhicce, Receb ve Muharrem ayları haram aylar, bu aylar içinde suçlu olsa, düşman olsa bile kimse kimseyi öldüremez. Şimdi duruma bir bakalım.

Beni Kureyza Baskını = Zilkade Ayı
Harrar Seriyyesi = Zilkade Ayı
Cüheyne Baskını = Receb Ayı
Batn-ı Nahle Seriyyesi = Recep Ayı
Sevik Gazvesi = Zikhicce Ayı
Karkaratülküdr Baskını = Muharrem Ayı
Zatürrika Baskını = Muharrem Ayı
Vadilkura Seferi = Recep Ayı
Beni Selim Baskını = Zilhicce Ayı
Kurreta Seferi = Muharrem Ayı

Bunlar sadece bilinenler, yazım hatası olan varsa üzgünüm. Peki o dönem Müslümanlar neden haram aylar geleneğine uymadı? Beni Kureyza olayında Medine meydanında kabilenin kolunun altında tüy olan eli kolu bağlı tüm erkeklerinin kafaları kesilirken, kadınları cariye, çocukları köle, malları ganimet yapılırken de dikkatinizi çekiyorum aylardan Zilkake 2. günü yani Mayıs 624 yılı, neden o kadar önemli olan haram aylara uyulmadı barış, sevgi, kardeşlik ise? Medeni Ayetlerde öldürün, canınız ve malınızla savaşın, son din İslam oluncaya kadar cihad edin, nerede bulursanız yakalayın ve öldürün Ayetlerini yazmama gerek var mı yoksa teker teker üşenmem yazarım. Kuran da şimdi ön hazırlık yaptım " savaş " kelimesi 85 kere, " öldür " kelimesi 113 kere geçiyormuş. " barış " kelimesi ise sadece 7 kere geçiyormuş. Bakınız, birkaç gün önce 75 yaşında bir yazarı boğazından bıçakladılar, destek veren Harry Potter yazarını da ölüm ile tehdit ettiler, bir kesime göre bu çok normal ve günah yok. İslama göre beni yaşattığınız için bile kafir sayılabilirsiniz, nerede Mürted görürseniz öldürmek zorundasınız, mecburiyetindesiniz. Öldürmezseniz Allah'ın emirlerine karşı gelirsiniz. Hal böyle olunca nerede kaldı anlayış? Nerede kaldı neye inanırsan inan, kardeşlik, dostluk? 3 Semavi din denen dinlerden diğer 2si için Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin diye Ayet yok mu? Var. Eee kendi Peygamber gönderip yayılmasını istediği dinleri bile yok sayıyor, inananları ile muhatap olmayın, onları öldürün, cizye verinceye kadar savaşın veya İslama girip zekatlarını ödesinler denmiyor mu şimdi? Peki Semavi dinlere yaklaşım bu şekildeyken Semavi olmayan dinler ile hiçbir dine inanmayanlara ne yaparlar? Düşünmesi zor değil. İnanan arkadaşlara dediğim gibi saygım sonsuz ama bende kendime saygı bekliyorum, senin inancına saygı duyayım duymasına ama benim ölmemi istiyor, benim yaşam hakkımı elimden almaya çalışıyor, beni özgür bırakmıyor. Benim inancım veya inançsızlığım ise sen istersen krem peynire tap bana ne kafasında çünkü emin ol kimin neye inandığı umurumda değil, ne diye benim gibi düşünmeyen ile savaşayım da kafasını keseyim, beni ne alakadar eder. Umarım konuyu anlatabilmişimdir, kibarca izahına nazikçe cevap vermeye çalıştım, itiraz vs. olursa çekinmeden tekrar alıntılarsın cevap veririm dediğim gibi değerli birisin forumda bana göre.

Bu arada şuna dikkatinizi çekmek isterim.

5,800 - Hz.Adem'in günümüzden bu kadar yıl önce dünyaya gönderilmiştir Tevrat'a göre.
124,000 - Bu sayı ise Hz.Adem'den sonra gelen Peygamber sayısı.

Alt alta yazınca daha anlaşılır olduğunu düşündüm. Bu arada Hz.Musa cinayet işliyor, Hz.Zülkarneyn tüm delillere göre Büyük İskender ve eşcinsel, Hz.Davud ise komutanının eşine göz dikip komutanı ölüm görevine gönderiyor, Hz.İbrahim ise eşi Sara yı kız kardeşi olarak tanıtıp Firavun'a sunuyor, Hz.Lut ise içkiyi fazla kaçırdıktan sonra 2 kızı ile birden ilişkiye giriyor, Hz.Yunus ise kendisine sadece 2 kişi inandı diye küsüp kasabayı terk ediyor ve daha say say bitmez, süre kısıtlı olduğu için belki de seçici olunmadı ama durum bu, isteyenler arama motoru orada, kaynaklar şurada, sorular burada, açıp araştırıp teyit edebilirler. Çok daha fazlası var aslında, hayır ben Peygamber olmak istemiyorum diye kaçan bile var.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@BetaHouse; hocam bir Müslüman olarak yazdıklarınızı yolda parça parça okudum. Bizim taraftan beni ikna edici açıklama gelmemiş maalesef. Belki sorularınızın cevabı vardır diye sonuna kadar okudum ama yorumlarda göremedim. Müsait zamanımda araştıracağım
Kibar yorumunuz için teşekkürler, zahmet edip okumuşsunuz sağ olun. Bilmeniz gerek ki sorular cevapları, cevaplar yeni soruları doğurur, araştırınca soruların ardı arkası kesilmez. Biz burada mantıktan bahsediyoruz ama inançlar mantık işi değil, mutlak iman işidir, cevap bulununca beklediğiniz gibi bir sonuç çıkmayabilir. Dinler mutlak iman isterler, iman ise mantıksız olsa bile inanmayı gerektirir. Örneğin bir kişinin yaptığı bir tahta gemi ile 40 yıl yeme içme konaklama dahil 40 yıl su üzerinde kalındı veya bir erkeğin kaburga kemiği çıkarılıp insana dönüştürüldü dendiğinde eksiksiz her insanın kulağına " mantıksız " geliyor ama bu ifadeler " din " içinde geçtiği için " mutlak inanç " dediğimiz iman devreye giriyor ve olabilir, yapılabilir, mümkündür, neden olmasın kelimeleri ile yumuşatılıyor. Mantıksız bile olsa kabullenilmesinin sebebi budur.