Merhabalar arkadaşlar,

Tamamlayıcı özel sağlık sigortası yaptırmayı düşünüyorum fakat kafamda bir türlü çözümleyemediğim 2 soru mevcut. Bilir arkaşlar bu konuda beni aydınlatırsa sevinirim.

1. Soru;

Ofis ortamında çalıştığım için çok ciddi boyun ağrıları yaşıyorum yaklaşık 3 aydır. 2 ay önce devlet hastanesine sorunu çözmek için Beyin ve Sinir hastalıklarına randevu alıp gittim. Ön tanı kısmına boyun ağrısı şeklinde girilmiş ancak tanı yada teşhis koyulmamış. İlk gittiğimde MR çekilmem istendi, 1 hafta sonra gel dendi. Mr çekildim ancak 1 hafta sonra doktor corona olunca gösteremedim. 1 ay sonra bir daha randevu alıp mr sonucuma baktırdım. Doktorda Mr'in temiz, birşeyin yok dedi, çalışma ortamına bağlıdır, egzersiz yap dedi. Mr sonuçlarıda baya temiz şeklinde raporlanmış. Sonuç olarak teşhis veya hastalık tanısı yok.
Şu anda ağrılarım hat safhada, ikinci kez doktora gitmeden önce özelde bu alanda daha iyi tedavi alabilirim diye düşündüğümden tamamlayıcı sağlık sigortası yapayım dedim. Ama bazıları diyor ki daha önce randevu alıp gittiğin için sıkıntı olabilir, geçmişte tanısı koyulmuş hastalık için hizmet vermezler diyor. Hastalık tanısı yok, ön tanı girilmiş ama sonuç yok. Sizce sıkıntı olur mu?

2. Soru;
İş değişikliği yaparsam, yeni çalıştığım yerin tamamlayıcı sigorya yapması durumunda eski sigortamı iptal, iade yada erteleme şansım mevcut mudur?

Sistemde şu şekilde gözüküyor.