Elhamdülillah Müslümanım hocam ama benim aklıma tek şey kurcalıyor. Şimdi eskiden asanın yılan olması, denizin 2 ye ayrılması gibi olaylar oldu ya biz buna bir tür sihir diyoruz mesela şimdi niye yok bunlar?
Şöyle söyleyeyim, hani bir arkadaşınız 2 kişiden dayak yer ama 15-20 kişiydiler, yok yok 25-30 kişi varlardı, sen birde onları gör der ya hani, işte tam olarak bu şekilde abartmayı seviyoruz. Bazı detaylar Sümerlerden gelmiş, bazıları en eski dinlerden Zerdüştlük kaynaklı anlatılar, hikayeler ve mitler. Bu arada bir tür sihir diyen yok, keramet veya mucize diyenler olur ama ben onlardan değilim. Yine benzer bir örnekle kraldan çok kralcı vardır, bir kişi kendisi bile övülmek istemez belki ama çevresindekiler o kişiyi övmeye bayılırlar. Hz.İsa hakkında anlatılara bakacak olursak doğar doğmaz konuşmuş, ee böyle bir insanın sadece peygamberliğine değil, ne derse desin inanılır ve zaten inanmışlar ama çok sonradan, bu mucizelerin uydurulmasından çok daha sonra. Ölüleri diriltmiş diye anlatılagelir ama takipçilerinin sayısı 3 basamaklı sayıları bile bulmadığı söylenir yani o dönem bile kimse inanmamış ama geçen zamanda öyle bir sunuldu ki bir zamanlar onca mucizeye rağmen sadece 20-30 kişinin inandığı kişiye şimdi 2,5 milyar insan inanıyor. Hz.Musa konusuna dönelim, asayı attı yılan oldu Firavun uyanmadı diyelim hadi, koskoca denizi 12 parçaya bölmüş hala mı inanmaz mesela? Yahu bu kişi koskoca Firavun, halkın yarı Tanrı olduğuna inandığı ve yönetmek için eğitilmiş bir kişi, bu kadar da olur mu artık. Antik Mısır kayıtları Firavunların sabah kahvaltısında kaç zeytin yediğinden sakalının ne zaman uzadığına, günde kaç kere hapşırdığına kadar kayıt tutmuşlar, deniz yarıldı tüm ordusu ile birlikte koca Firavun helak oldu diye bir kayıt yok, böyle sansasyonel bir olay olsa kayıt tutulmaz mı, olay olur olay. Neredeyse tüm Firavunların mumyaları bulundu gibi bir şey zaten, üstelik Hz.Musa dönemine denk gelen sanıyorum 2. Ramses idi ama kendisinin de mumyası mevcut yani yok öyle bir hikaye. Ayrıca Tevratta bu İsrailoğulları göçünden bahsedilirken yarın kaçacaksınız ülkeyi terk edeceksiniz komşularınızdan alabildiğiniz kadar borç alın gibi bir bölüm mevcut, hiç Tanrı nasıl olsa kaçıyoruz hadi sağa sola borç takıp ödeme der mi? Meşhur 10 emir olayında buzağıya tapılma hadisesinden sonra af diliyorlar ve Tanrı af şartı olarak nefislerinizi öldürün diyor, yani intihar edin diyor, hiç Tanrı intiharı öğütler mi? Bu cümleler sana değildi bu arada, senden birkaç ileti önce sadece İslamı eleştiriyorsunuz diyenler vardı bu onlara, herkes kendi coğrafyasını ve önceden inandığını eleştirir bu çok normal ama anlatamazsın işte.
Gelelim Hz.Muhammed'in mucizeleri olaylarına. Mekke döneminde hadi peygambersen bize bir mucize göster demiş dönemin Mekkelileri ama Hz.Muhammed benim tek mucizem vahiylerdir dediği iddia olunur, bazı kaynaklarda Kuran dır diye geçer ama o dönem kitaplaştırma olmadığı için vahiylerdir olarak kabul ediyoruz. Şimdi, konunun özü bu zaten, benim mucizem falan yok diyen insana milyon tane mucize atfetmişler çok sonralardan, 100 gr yağ ile kabileyi doyururmuş, Ay'ı ikiye bölermiş, parmaklarından su fışkırtırmış, ölülerle konuşurmuş daha neler neler, ne hikayeler. Kimse dememiş bakın benim mucizem yok, benden mucize beklemeyin demiş ama hala mucizeleri vardı diye anlatılır. Ayrıca o dönem mucizesi olsa idi onca insan neden inanmasın? Mekke dönemi boyunca inanan sayısı 3 basamaklı sayıları bulmuyor, yok Ay'ı bölmüş de büyücü demişler de yok öyle bir şey, kendi ağzından rivayet olunan Hadis daha sahih kabul edilir yani o tarz bir mucizesi yoktur. Şimdi niye yok kısmına gelince, ben o zamanlarda olmadığını düşünen biriyim malumunuz, şimdi David Copperfield çıkıyor uçuyor, öteki aynı şapkadan 10 tane kuş çıkarıyor, birisi kutunun içindeyken sahnenin öteki tarafından çıkıyor kısacası anladın sen ne demek istediğimi, artık kamera var yavaşlatıyorsun hilesini görüyorsun, görmesen bile illüzyon olduğunun farkındasın ama o zamanlar bu işler öyle yürümüyor, bire bin katılıp anlatılıyor üstelik mucizeleri sıradan insanlara bile atfediyorlar yani Peygamber olmayan, birisi soba lle konuşmuş yok Veysel Karani şöyle yapmış, Geylani böyle yapmış, birisinin yardımcısı ölmüş hemen Azrail'i dövüp gözünü çıkarıp ruhları koyduğu sepeti yere düşürmüş o gün canı alınanlar hayata dönmüş, ötekinin tarikatındaki müritlerinin otobüsü tam devrilecekmiş gavsım himmet demişler otobüsü durdurmuş, yine birinin müridi boğulmak üzereyken gavsını çağırmış yüzerek gelip bunu kıyıya çekmiş, bir cemaatin cübbelisi tutuklandığında şeyhleri Allah ile görüştüm Ahmet'i bana bırakın dedi der, birisi Ramazan da herkes iftara çağırıyormuş ama çağıranlar çokmuş ve aynı anda tüm evlerde iftara katılmış, birisi Challanger uzay aracının olmayan civatasını elleriyle söküp uzay aracını düşürmüş yani Peygamberinin mucizem yok dediği dinde sürüsüne bereket üstün mucize sahibi var. Bunu söyleyince de Peygamberin mucizesi olsa herkes inanırdı, o zaman imtihan olmazdı derler, aynı bu cümleyi kuranlar elbette Ay'ı ikiye böldü bilmiyor musun da derler, anlamak mümkün değil. Bu arada art niyet olmadan soru sorduğunu düşünerek cevaplıyorum yani bak işte şimdi mucize olmuyor, demek o zamanlar oluyordu onlar gerçekti bak gördün mü gibi bir zihniyetle yazmadığını düşünerek yazdım. Zaten aklını tek şey kurcalıyormuş, önceki iletilerimde yazdığım onlarca soruya mantıklı cevaplar bulmuşsun o yüzden sıkıntı yok. İyi niyetli her soruya açığım hiç sıkıntı değil, esenlikler.