Birdilimask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hala verdiğin gibi depozito alırsın diyen insanlar var gerçekten şu cahil tarafınızı törpüleme vakti gelmedi mi?

1- Depozito kiralayan yada ev sahibi kimde duruyorsa "tasarruf mevduatı hesabı" na yatırılır. Sözleşmede ilgili konu belirtilir.
2- Döviz ile depozito gibi bir olay yok. 13 Eylül 2018 85 sayılı Cumhurbaşkanı kararını açın okuyun.
3- Sözleşme imzalamadı ise vergi ödememek içindir. Onun yaptığı pisliğe sizde pislikle karşılıık verirseniz gidipte hak hukuk işine girmeye korkacaktır. Çünkü oturduğunuz süre zarfında kendisi vergi kaçırmış oluyor.
4- Ara hakkını depozitonun şuanki değerini hesaplat miktar neyse al öyle ayrıl. İyice pisliğe gidiyorsa takabildiğin kadar tak çık evden.

Bazı kiracılar vardır ev sahibini mağdur eder, bazı ev sahipleri vardır kiracılarını mağdur eder. Her zaman iyi niyetli olun ama karşınızdaki kötü biriyse sizde kötülükle karşılık verin. Bu son cümlemde eb sahibi olup yazdıklarımdan hoşnut olmayanlar için.

Allah yolunuzu açık etsin.
Bu kadar eminlik ve aşağılama ne hakla olabiliyor? Bahsettiğiniz şey tarafların anlaşmasına göre ve sözleşmedeki maddeye göre olur elbette ama vadeli mevduat hesabı kullanmayan birisinden böyle bir şey nasıl talep edilebilir acaba? Bu bahsettiğiniz zorunluluk inançla ilgili farklı davaları beraberinde getirir. Hakkaniyet elbette güncel kira bedelini iade etmek olacaktır lakin sistemin böyle işlediğini düşünmüyorum. Ülkede yüksek enflasyon olmasa bunlar söz edilecek konular olmayacaktı ki yakın dönem haricinde pek rastladığım bir sorgulamada değil.

Edit: Olması gereken ve hak gördüğüm kira bedelidir, fakat eve girişte 900 TL şeklinde tutar konuşulmuş özellikle anladığım kadarıyla, takılmamız gereken nokta burası, nasıl bir anlaşma sağlandığı. 900 TL farklı bir şey, bir kira bedeli farklı bir şey.