Ben yazdım zaten yaklaşık 1500 yıllık diye. Kendimi mi yalanlayayım? Siz 7000 yıl yazdınız ben öyle değil yaklaşık 1500 yıl diye düzelttim sizi.
hocam islam 1500 değil ilk insanın yaşıyla eşit oluyor. adı değişik olabilir ama hepsi islam aslında. yahudilik vs.
konuya gelince ben de bu adam gibi düşünüyordum(daha doğrusu düşünüyorum ama işin içinde de çıkamıyorum) hatta çok önceden kendi akrabalarıma söylemiştim. bir patlamayla bu kadar şeyin olması mümkün değil bence. hadi ot çöp hayvan insan da oldu kabul edelim. duygusal özelliklerimiz düşünebilmemiz de o patlama sonucu tesadüflerle olacak şey değil illa bir yaratıcı var bana kalırsa.
gelelim tanrının kadının saçına ya da herhangi bir şeye karışması katı kurallar koyması meselesi ise bu Tanrıyla değil din adamlarıyla açıklanabilir. Kraldan çok kralcılar olduğu gibi tanrıdan çok tanrıcılar islamda çok olmuş. islam çok basitken zorlaştırdıkça zorlaştırmışlar. hem de iki şekilde birincisi emeviler dine çok şey eklemiş -detayına girmem araştıran araştırsın- ikincisi de üstüne de biziim türkler çok şey eklemiş.(detayına girmeyeceğim ama mesela bizde abdest almak bile bir ritüel olarak öğretilir, namaza durmak elleri göbek karın bilmem üzerinde bilmem hangi parmakla nasıl tutacağın falan işin iyice kurallaştırmışlar oysaki farklı ülkelerde namaz kılanlar farklı şekillerde yapıyorlar. bu basit bir mesele diyebilirsiniz ama bu basit meseleyi bile zorlaştırdılarsa daha nelere ne kattılar kimbilir. arap yaşantısı din sanılıyor. oysa Allah ilk günden beri ne diyor: iyi insan ol kimseye zarar verme insanlara faydan olsun ,kendi yaşantını bu dünyada kolaylaştırmak için şunları yap bunları yapma . özüne gelecek olursak seni yaratanı sev kork saygı duy büyüklüğünü an sana verdikleri için şükret.