KLM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
amerikada şuan 50 milyon telefonsuz insan var. 30-40 milyon tuşlu telefon kullanıyor. karşılaştırmaları yaparken saçma konuları bağlamayın. yaşam şartı karşılaştırması yapın. Amaç şu olmalı. Evin varmı devlet sana ev veriyor mu? verdikleri evler nasıl yaşanabilir mi? Eğitimi ücretsiz alabiliyor musun? Üniversite bittikten sonra iş bulabilir misin? hayatı tüketmek üzere kurursan amerikadakiler gibi olursun. Yersin-içersin, alışverişveriş yapar- araba kullanırsın. Amerika 3 şey üzerine kurulu, Fastfood yemekten dana gibi oldular. Yaşam kalitemiz Türkiye de nasıl berbat. Türkiye'de yaşanabilir mi hayır. Başka ülke de yaşamak için ne yapıyorsun hiç bir şey. bunları sor cevapları alırsan sende yurtdışında olursun.
Yurtdışında yaşayan Türk milleti çoğu bu kafada gel Türkiye'de çalış bakalım aldığın maaş yetiyor mu? Gelmezsin niye orası daha güzel, yaşamı güzel demi. 2 haftadır iş arıyorum adamlar asgari ücret altı verebilirim diyor yada sokakta full devren satılık ilanları var. Tanıdığım biri dükkan açtı 1 hafta dayanamayıp kapatı zamlardan dolayı. 2 3 haftadır işsizim cebimde kalmış 280 TL devlet ne işsizlik maaşı veriyor ne de iş imkanı sağlıyor, işkur a gittim, her gün geziyorum iş var mı yok mu ama yok benim gibi çok insan var Türkiye'de sana yurtdışı güzel tâbi.