Sapiens gibi muhteşem bir kitabın yazarından böyle mantıklı bir anlatım şaşırtmadı gerçekten, düşünen ve sorgulayan insanları takdir ediyorum. Temelde hiçbir dini eleştirmeyi veya kötülemeyi sevmiyorum ama saçma sapan biri çıkıp ineğe tapıyorlar vs. şeklinde küçümseyince bende şalterler atıyor, üstelik bunu bir kutu etrafında 7 kere dönüp kara bir taşı öpen kitle söylüyor, insanlar zorla benim inancıma laf et diye ortalarda geziyor çıldıracağım arkadaş, zerdüştün ateşi kirletilemez ve bu yüzden kutsal görmesini ateşe tapıyorlar diye yaftalayan, güneşe tapanların güneşi temsilen heykelini yapanlara puta tapıyor yakıştırması yapan kitleye neyi anlatacaksın. Sen başkasının inancı ile dalga geçersen başkası gelir senin inancınla dalga geçer işin içinden çıkamazsın. Herkes aynı şeye inanacak veya mutlaka bir şeye inanacak diye bir kural yok, onun inanışı sana saçma gelir, senin inanışın ona saçma gelir. Adamın 2 dakikalık konuşmasını alkışladıkları için saçma kitleymiş, ineğe tapıyorlarmış kafalara bak sen, bir şeyi mantıklı bulup alkışlayan her kitle ineğe tapıyor, ne desem bilemedim. Dolar 8 liradan 18 liraya çıkıp 11 liraya inince davul ve zurna ile halay çekip alkış tutan kitle mesela neye tapıyor? Bu kafalara göre tüm bilim insanları Müslüman olmak zorunda sanırım, daha gerçek Tanrıyı bulamayan telefonu, elektriği, ampulü vs. nasıl bulsun öyle değil mi, kafa bu çünkü, ineğe tapan adam değildir, insan bile değildir. Yıllardır hep aynı terane, ineğe tapıyorlar. Hayır çok bilmiş kitle, Hinduizm'e inanan Hintliler ineğe tapmıyor, sadece saygı duyuyorlar ve dini bir sembol olarak görüyorlar, sadece inekleri değil, neredeyse tüm hayvanlara saygı duydukları için vegan olma sebepleri de bu genelde. Sen nasıl siyah taşa saygı duyuyorsun, onlarda ineğe saygı duyuyorlar. Cansız bir taş mı yoksa süt verip bir işe yarayan inek mi orasını tartışmıyorum, daha tapmak ile sembol olarak görüp saygı duymanın farklı şeyler olduğunu bilmeyen kitlenin yaptıkları eleştiriye bak, akıl mantık aramak zaten hata.