Bu durumda ev sahibi beyan verip yine vergisini ödüyor mu? Bana vergiden kaçmak için elden alıyor ve imza falan attırmıyor gibi geldi. Merak ettiğim için soruyorum.
beyanname vermek zorunda, ancak tahmin edileceği üzere beyanname verilmiyor genelde. 7 bin gibi bir rakam üzerinde ise vergi vermesi lazım(yıllık)
ülkede herkes hırsız tabirini kullanmak hata olmaz. pazarcı faturasını kesmez mal sahibi vergisini ödemez. .. yarın sabaha tüm kira gelirleri bankadan alınacak diye bir kanun çıkamaz mı çıkar. ödeme tipini kira seçenlerden alıcı hesap yıllık 7k üzerine çıktıgı an vergisi otomatik kesilmez mi kesilir. %25 zam sınırı koymuşsun ben yıllardır eft ile ödüyorum 2 satır kod ile bu adam 2022 de neden %25 limit varken %100 fark ödüyor diyemez misin dersin bu farka kiracı müdahil olmadan yüksek rakamda ceza kesebilir misin çok güzel kesersin. kiracıyı çıkaran adama yeni kiracısı için son kira üzerinden %25 fark ile ancak kiraya verebilirsin diyemez misin dersin sen devletsin herkesin en son nerede wc ye girdiğini dahi biliyorsun tüm bunları dersin ama demek yetmiyor uygulaman gerek. tüm hükümetlerin temel problemi oy kaybetmemek için vatandaşa göz yummak. kaybet kardeşim oy kaybet yasaya uymayan cezasını ödesin.
binlerce örnek herkes çapı kadar çalıyor çapı ufak olan ufak çalıyor büyük olan büyük çalıyor. ekonomi sorunumuz yok ahlak problemimiz var.