Asgari ücretin 5500 olduğu yerde 1500 lira kazık atmak tam salak işi geliyor bana. Benim böyle hatam olmadı mı derseniz oldu. 3 yıl önce 15 yıllık arkadaşım bana kredi çek dedi, çok komik bir rakam nakit bile verirdim. Kredi çek ben taksitlerini sana öderim dedi. Tamam dedim çektim verdim. İlk 3-4 ay ödedi sonra işten çıktı, iş aramamaya evde yatmaya başladı. Araya pandemi falan girdi tabi ben her ay taksitleri ödüyorum lafını etmiyorum. Neyse işe girdi 1 yıl önce falan baktım hala ödemiyor, dedim devam edecek misin taksitlere? Aaaa dedi ben unutmuşum, ben sana dedi toplu veririm. Şu an aldığı maaş ile kalan borcun 3 katını tek seferde öder ama yanına çağırıp elden 250 lira verdi bana Gelecek ay toplu kapatırım dedi (2 ay önceydi bu)

Benim birisine borcum olsa hayattan keyif alamam, uyku uyuyamam. İş yapmam gerekse bitirmeden gözüme uyku girmez, sürekli bilgilendiririm. Bazen insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor diye düşünüyorum.

Çok paranız varsa en iyi arkadaşlarınıza borç verin, çok az paraya insan tanırsınız.