Selamlar, Yazdıklarına ek ve en başta kontrol edilmesi gereken kelime eşleşmesi, negatifler ve teklifler. Saldırı var diyip gelenlerin %60 yanlış eşleşme ve tekliften bütçeleri anlık bitiyor ve saldırı var diye söylüyor. Yandex Metrica ile ekran izlemesi yaparak kullanıcı deneyimlerini inceleyerek saldırı durumunu daha iyi analiz edebilirsiniz. Önerilerinizden sonra dönüşümlerin - satın alma ve sepete ekleme- kurulması da ek olarak önerimiz.
Merhaba arkadaşlar uzun süredir google tarafından bu geçersiz tıklama ile alakalı bir güncelleme gelmesini bekliyordum ancak bu gerçekleşmedş bu nedenle bende sahte tıklamaları nasıl engeleriz o konuda sizleri bilgilendireceğim.
Bir çok saldırı çeşidi var ancak etik olmaması sebebiyle burada sizlerle palaşmayacağım bu makalemizde sadece savunma konusunda neler yapabiliriz onları anlatacağız.
Demografi bizim temel gereksinimlerimizden biridir.
Örneğin sol sekmeden yerler kısmana tıkladığınızda en fazla tıkın neren geldiğini girebilirsiniz bazen azda olsa şaşma payı olur ama analiz için bide materyaldir
ÖRNEKLENDİRELİM
Tüm türkiye çapında reklam verdiğinizi düşünelim ve gereksiz tıklama alıyorsunuz belki bakiyeniz düşüyor belki düşmüyor ama neticede zararı dokunuyor bunu makalenin sonunda değineceğim. Adwords'de sol sekmede yerler yazar oraya tıklayın illere ilçelere kadar listeleyin etkileşim oranı %60 aşan yerleri yine aynı panelden devre dışı bırakın. Kişi belli bir konumdan bu saldırıyı gerçekleştiriyorsa zaten sadece bu tedbir sizleri kurtaracaktır.
SONRASINDA ARAMA TERİMLERİ KISMINA GELİN ANAHTAR KELİMELERİN ALTINDA
Saldırganın hangi kelimeye odaklandığını tesbit edin ve değerli değil ise o kelimenın tbm'sini değiştirin. 1 tl ise 10 kurus yapın böylelikle reklamınız gitmez kurban zarar gördüğünüzü bunun sonucu aşağıya indiğinizi düşünür.
ÜSt düzey bot saldırılarında ne yapmalıyız?
Bot saldırıları sözkonusu konuyunda yukarıdaki method pekte geçerli olmuyor yukarıda belirtmiş olduklarımız alt düzey saldırılar için geçerlidir şimdi bot engellemeyi öğreneceğiz.
ÜST DÜZEY BOT SALDIRISI ÖNLEME İLK ADIM
İlk Yapmış Olduğumuz gibi tıkı geldiği şehirleri ve sonrası anahtar kelimelere bakacağız bundan sonrası inceden inceye karısık bi hal alacak. Şimdi bot söz konusu olduğunda saldırdan birden fazla ip kullanmak suretiyle sitenize saldırı yapar şehirler çok değişken olduğu için google tarafından normal olarak algılanabilir. Bu durumda tık bası maliyetinizi düşürün siteye ip kaydedici koyun 1 veya yarım saniye giriş çıkış yapan saldırı aldığınız süre boyunca ip adreslerini kaydedin ama direk çıkanları alın hepsini alırsanız kendi müşterilerimizin erişiminide kesersiniz. Bu kısmın karısık olduğunu düşünüyorum aklınıza takılan kısımları yorumda belirtebilirsiniz.
EN ETKİLİ METHOD "AĞIR SALDIRI SÖZ KONUSUYSA YAPIN"
Hedefler kısmana gelince cinsiyet kısmından bilinmeyeni kaldırın bu size biraz müşteri kaybettirecektir ama bunu pansuman olarak düşünmelisiniz saldırgan çok farklı ip adreslerinden giriş yaptığı taktirde bu hamle sizi hızla toparla.Bu işlem zombi botları %99 bertaraf eder ama dediğim gibi biraz müşteri kaybı yaşarsınız. Bu son yazmıs olduğum method çok etkilidir.
şimdi bilinmeyeni kapattığımızda dolayısı ile bir müşteri kaybı yaşayacağız sıra geldi bunu minimuma indirmekte. Botların lokasyonları üç aşağı beş yukarı belli ise yeni kampanya olusturun oraya sadece bilinmeyen kısmını açık saldırı gelebilecek olası yerleri engelleyin. Örneğin botlar adapazarı ya da yunceli gibi yerlerden geliyor onları devre dısı bırakarak engelleyebilirsiniz.
Elimden geldiğinde anlatmaya çalıstım şüphesiz hatalı oldum kısımlar vardır yorumlarda belirtebilirsiniz