maraşın elbistan ilçesinde yaşıyorum,en büyük şeker üreten fabrikalardan birisi burada.heryerde pancar tarlaları vardı,insanlar bol bol pancar ekerdi,fabrika onları alıp şeker üretir ve tüm bölgeye uygun fiyata şeker satardı.herkes kazanırdı...37 yaşındayım,ilk defa insanların uçuk fiyata şeker aldıgını görüyorum.bikaç yıl önce fabrika satıldı,yeni alanlara kota getirildi.önce tarlalardaki ürünler çiftcinin elinde kaldı,habersiz bi şekilde bu olay oldugu için.ve bisürü zarara girdi adamlar haliyle.sonraki yıl adamlara 5 ekiyorsan 1 ek,senden alacagımız bu kadar dendi ve alım/üretim büyük oranda azaltıldı.üretim yerlerde,ekim yerlerdi,haliyle şeker fiyatları tavan yaptı.çünkü ürün azaldıgı için hem az bulunuyor,artık üretilen miktar tüketimi eskisi gibi karşılamıyor hemde pahalandı.ondan sonra benim şehrimin güzide insanları,kahvede oturmuş sohbet ederken dış güçleri suçluyor.dış güçler şekerimizi pahalandırdı diye böyle a101de şeker 110tlden 100tlye düştü haberi gelincede sabahın erken saatlerinde kalkıp marketde hazine avına çıkıyorlar.aaah ah....