Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumlarınızı gayet severek okuyorum bu konu dışında bir çok konuda hem fikiriz. Sadece bir hatayı düzeltmek istiyorum. Ayette "yarattık" demiyor "süsledik" diyor. Bence, yıldızların sonra yaratıldığı anlamı yerine var olan yıldızların yerleştirildiği anlamı çıkıyor. Sonrasında gelen "bozulup, yıkılmaktan koruduk" bölümü ise dünyanın varlığının korunması için bunun gerekliliğinden mahsettiğini düşünüyorum.

“De ki: Siz yeryüzünü iki günde yaratan Allah’ın tek ilâh olduğunu inkâr edip, O’na bir takım eşler, ortaklar mı uyduruyorsunuz? Halbuki bütün bunları yapan O, âlemlerin Rabbidir."
"O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı, orayı bereketli kıldı. Orada arayıp soranlar için gıdalarını, bitkilerini ve ağaçlarını tam dört günde takdir edip düzene koydu."
"Sonra iradesi bir gaz halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yere şöyle buyurdu: 'İsteyerek de olsa istemeyerek de olsa emrime gelin!' Onlar da: 'İsteyerek geldik.' dediler."
"Böylece iki gün içinde gökleri yedi kat olarak şekillendirdi. Her bir göğe, kendisine ait işi vahyetti. Biz, dünya semasını kandillerle, yıldızlarla süsledik, bozulup yıkılmaktan koruduk. İşte bu, her şeye gâlip olan, her şeyi bilen Allah’ın takdiridir.” (Fussilet, 41/9-12).

Hocam ifadeler açık. Siz kendi mantığınızla açık çekişkiyi ortadan kaldırmak için zorlama yorum yapıyorsunuz.

Yazdığınız ayetlerde açık açık SONRA kelimesi kullanılıyor. Yani önce dünya, dağlar ve bereketli bitki örtüsü yaratıldı. SONRA diye açık açık ifade ediliyor ki gökler daha sonra yaratıldı ve birleştirildi. Yani gökleri sonradan yarattı. Gökler sonradan yaratıldıysa süsler de sonradan yaratılmıştır.

Tüm islam tefsirleri dünyanın dağların ve berejetli bitki örtüsünün göklerden önce yaratıldığını söyler. Ve bu açıkça bilimsel verilere terstir.

İnanç ve iman böyle bir şeydir. Sıkı sıkıya sarılırsınız. Bilimsel olarak imkansız olduğu halde düz dünyaya inananlar var. O yüzden sizi suçlamıyorum. Bir inancınız var. Bilimle çelişiyor ama içinizden tüm gücünüzle bu çelişkiui inkar wtmek gelir. Sadece başka bir arkadaş hindularla dalga geçtiği için konuya yazdım ve o talep ettiği için örneği verdim.

Bu gibi durumlarda savunma mekanizmaları devreye girer. Ya benim ilmem yeterli değil bunun bir açıklaması vardır der inaan. Ya da toptan bilimi reddeder bilim adamları yanlış benim imanım doğru der.

Ki siz de buna bir açıklama bulmak için tarihte hiç bir müfessir in kabul etmediği bir açıklama getiriyorsunuz. İslamda önce yeryüzü yaratılmıştır sonra gökyüzü yaratılmıştır bunun tartışılacak bir yanı yoktur. Bilimsel disiplinde de önce gökler var olmuştur dünya burada sonradan oluşmuştur bunun da tartışılacak bir yanı yoktur.

Evrenin nasıl oluştuğunu kesin açıklayamıyoruz ama güneşlerin gezegenlerm atmosferlerim nasıl oluştuğunu gözlemleyeniliyoruz.