digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi kitabını okumamışsın. Ya da bilim eğitimin zayıf.



Fuasilet suresi bilim ile tamamen çelişir. Kuranda önce yer yüzü yaratıldı sonra dağlar ve bitki örtüsü yaratıldı en son gökler yaratıldı be kandillerle süslendi der.

Oysa bilim der ki o kandil dene yıldızlar ve gökyüzü dünyadam önce var oldu. Dünya bu uzay mekan içinde oluştu.

Yani açık açık bilim ile terstir fusilet suresi.
Eğer dünyanın içinde bulunduğu uzaydan önce yaratıldığına inanmak istiyorsanız bir çok insan için hindulardan bir farkınız kalmıyor.

Şimdi açık net şekilde bilim ile çelişen ayet gösterdim sana. Ama sen imanını terketmeyeceksin))) Bunun bir açıklaması vardır ya da bilim yanılıyor diyeceksin.

Tabi haşa siz iman edenlerin yanılıyor olma şansınız kesinlikle yok.
İki evrede yarattı derken yeri ve semayı yarattı bunu görüp inkar mı ediyorsunuz şirk koşuyorsunuz diyor. Daha sonra yeryüzünü mükafatlandırdığını ve dağlar meydana getirdiğinden bahsediyor. İsteyenler için de çeşitli rızıklar verdiğini söylüyor. Sonra yer yüzündeki çeşitli gazlarla atmosferi yarattığından bahsediyor. Gökyüzünü kandilerle donattı derken geceye ay'ı gündüze güneşi koymaktan bahsediyor. katman katman gögü yaratarak yeri korudugundan bahsediyor. Burada bahsi geçen uzayı dünyadan sonra yaratma yıldızları dünyadan sonra var etme durumu yok. Lütfen tefsirleri ile okuyunuz. İnanmak sizin için zor olsada en ufak bir çelişkede bütün islam inancı çöker buna inanın. Öyle bir durumda da susmazlar. Sizden güçlü bir çelişki istedim ve siz bunu bana sundunuz. Bende açıklamasını dilim döndüğünce yapmaya çalıştım. Daha iyi bilen büyüklerim veya kardeşlerim varsa onlarda eksiklerimi düzeltebilir. Sizlere hayırlı akşamlar.