Ayet yazabileceğinizi düşünüyorsanız denemelisiniz. Daha fazla şirke girmenize sebep olmak istemiyorum. Uzatıp konuyu da dallandırıp budaklandırmak istemiyorum. Gerçekten çelişen bir durum varsa lütfen benimlede paylaşın.
Kendi kitabını okumamışsın. Ya da bilim eğitimin zayıf.
Alıntı
9.De ki: "Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkâr ediyor ve O'na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir."
10.O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.
11.Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, "İsteyerek veya istemeyerek gelin" dedi. İkisi de, "İsteyerek geldik" dediler.
12.Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah'ın takdiridir
Fuasilet suresi bilim ile tamamen çelişir. Kuranda önce yer yüzü yaratıldı sonra dağlar ve bitki örtüsü yaratıldı en son gökler yaratıldı be kandillerle süslendi der.
Oysa bilim der ki o kandil dene yıldızlar ve gökyüzü dünyadam önce var oldu. Dünya bu uzay mekan içinde oluştu.
Yani açık açık bilim ile terstir fusilet suresi.
Eğer dünyanın içinde bulunduğu uzaydan önce yaratıldığına inanmak istiyorsanız bir çok insan için hindulardan bir farkınız kalmıyor.
Şimdi açık net şekilde bilim ile çelişen ayet gösterdim sana. Ama sen imanını terketmeyeceksin))) Bunun bir açıklaması vardır ya da bilim yanılıyor diyeceksin.
Tabi haşa siz iman edenlerin yanılıyor olma şansınız kesinlikle yok.