Hedeften ziyade hedefe giden süreç, çoğu insanda daha kıymetli gibi duruyor. Nihayetinde, çevremizde farklı konularda hayallerine kavuşan kişiler vardır. Ancak kendisi için ütopik bir proje bile olsa gerçekleştirdiğinde eski özeni göstermediğini ve önem vermediğini görüyorum. Bu dediğiniz gibi bir telefon, bilgisayar, araba, ev veya genel olarak para olabilir. Hayalini kurup zorda olsa alınan o telefonun bir süre sonra masalara sert atıldığını, ekran koruyucusu olmadan kullanıldığını veya ne bileyim bedava gelmiş gibi davranıldığını görüyoruz. Yada küçük sobalı evde mutlu olan birinin villa hayatına geçtiğinde eskisi kadar mutlu olamadığını görüyoruz. Sizin düşüncelerinize antitez olarak bunları yazmıyorum, lütfen yanlış anlamayınız
Eğer hayal bir paraya ulaşmak ise mutlu etmiyor. Aylık 300₺ kazanç ile başladığım piyasada aylık 30bin kazancı da gördüm vergiler düştükten* sonra üstelik. Hep daha fazlasını istiyor insan oğlu. Fakat hedefi çok istediğin bir telefonu almak, bilgisayarı almak, arabayı, evi almak vs olarak belirlerseniz o zaman mutlu olursunuz diye düşünüyorum.
Not: Aylık 300 kazanırken çok daha mutluydum. Ev geçindirme derdim yoktu çocuktum. Sigara paramı çıkartmak hoşuma gidiyordu. Şimdi hayattan zevk alamıyorum.