batuhanakbaba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beni alıntılamayı unutmuşsunuz hocam ben sözümü esirgemeden cevaplayım yazdıklarınızı orada ufak tefek örnekler verdim. Hinduların bir çok tanrısı var inanışları gereği gözle gördükleri kendi yaptıkları şeylere de inanır ibadet ederler. Kendinden üstün bir varlığı kendisi yapıp (put) bunun önünde ibadet etmek saçmalıktır. Bununla dalga geçerim ve geçenide eleştirmem. Orada sizin gibi birileri avukatlık yapmasın diye "bana göre" ibaresini kullandım. Tabi siz yine görmek istediğinizi duymak istediğinizi islam karşıtlığı olsun diye görüp yorumladığınız için bu şekilde bir cevap verdiniz. "bir kutu etrafında 7 kere dönüp kara bir taşı öpen " demişsiniz. Kabeden başka bir ibadethanede tavaf etmek dinimizce yasaktır. Kabenin anlamıda ilk cami olmasıdır. ikinciside mescidi aksadır. Orada bile tavaf edilmez. Sıradan bir yer değil ancak onların taptıkları her yerde olan kendi yaptıkları nesneler canlılar. 8 liradan 18 liraya çıkıp 11 liaya düşünce halay çekenler neye tapıyor demişsiniz. Paraya güce tapıyor azıcık kafaları olsa ne halde olduklarını sorgularlar. Ben dinimi söylediğimde siz malum kesimle beni örtüştürdüğünüz gibi yazma uslubunuzda fazlasıyla yanlış ne cevap verirseniz verin tekrar dönüş yapmayacağım. Allah hidayet versin doğru yolu göstersin.
Senin kutsalın nedir?
20 sene önce ağaç olan sonra kesilip kağıt yapılan ve bu kağıdın üzerşne mürekkeple harfler yazılıp ciltlenen bir kitaba inanıyorsın. Bu kitabı kutsal sayıyorsun, bu kitaba hakaret edene tekmeleyene saldırıyorsun. 10 sene önce ağaç olan bir materyale üzerine yazdığın kelimeler yüzünden kutsallık atfediyorsun. Bu benim kutsalım diyorsun. Namaz kılarken insan yapımı insanların inşa ettiği kabeye dönüyorsun.

Şimdi senin buna vereceğin yanıt kutsal olanın kağıt mürekkep değil kuranın içeriği olduğunu söyleyeceksin. Kutsalın kitabın maddi materyaki değil lafzi anlamı olduğunu söyleyeceksin.

Belki hindular da yaptıkları heykelin odununa, taşına malzemesine değil, ruhuna, temsil ettiği enerjiye tapıyorlardır.
Yoksa birileri de senin kutsallarınla ve ibadet şeklinle dalga geçerse dinime saldırıyorlar dememelisin