Beni alıntılamayı unutmuşsunuz hocam ben sözümü esirgemeden cevaplayım yazdıklarınızı orada ufak tefek örnekler verdim. Hinduların bir çok tanrısı var inanışları gereği gözle gördükleri kendi yaptıkları şeylere de inanır ibadet ederler. Kendinden üstün bir varlığı kendisi yapıp (put) bunun önünde ibadet etmek saçmalıktır. Bununla dalga geçerim ve geçenide eleştirmem. Orada sizin gibi birileri avukatlık yapmasın diye "bana göre" ibaresini kullandım. Tabi siz yine görmek istediğinizi duymak istediğinizi islam karşıtlığı olsun diye görüp yorumladığınız için bu şekilde bir cevap verdiniz. "bir kutu etrafında 7 kere dönüp kara bir taşı öpen " demişsiniz. Kabeden başka bir ibadethanede tavaf etmek dinimizce yasaktır. Kabenin anlamıda ilk cami olmasıdır. ikinciside mescidi aksadır. Orada bile tavaf edilmez. Sıradan bir yer değil ancak onların taptıkları her yerde olan kendi yaptıkları nesneler canlılar. 8 liradan 18 liraya çıkıp 11 liaya düşünce halay çekenler neye tapıyor demişsiniz. Paraya güce tapıyor azıcık kafaları olsa ne halde olduklarını sorgularlar. Ben dinimi söylediğimde siz malum kesimle beni örtüştürdüğünüz gibi yazma uslubunuzda fazlasıyla yanlış ne cevap verirseniz verin tekrar dönüş yapmayacağım. Allah hidayet versin doğru yolu göstersin.
Alıntılamayı unutmadım, ikili diyaloğa girip muhatap almak istemedim ama siz baya ısrarcısınız, o halde siz istediniz. Öncelikle sizden hidayet dilenen oldu mu? Şu foruma 100 kere söyledim böyle bir saçmalığı yapmayın diye. Ben önce sorguladım, sonra araştırdım, sonra öğrendim, saçma sapan şeylere gerek duymadım. Yüzlerce çelişkisini gördüğüm inanışa girmem için hidayet dilemek size düşmedi. Ben sizin deyiminizle " bana göre " kurtuldum ve kurtulduğum için çok mutluyum. Kutu örneğine cevap verebiliyorsunuz ama kara taşa cevap mı veremediniz yoksa? Türbelerde al sana bir göbek ver bana bir bebek diye ölüden bebek isteyenlerde Müslüman sanırım, tek bir örnek mi sandınız saçma gördüğüm şeyleri yoksa? Siz bir şeyleri kutsal sayabilirsiniz ama Hindular sayamaz mı? Tabi siz üstünsünüz nasıl olsa, onlara göre saygı ve kutsal görülen şeyleri " size göre " saçmalık olarak niteleyebiliyorsunuz. Hala taptıkları nesneler diyorsunuz, daha dini sembolün ne olduğunun farkında değilsiniz. Cevşen takanlar cevşen'e taparlar mı yoksa dini bir sembol olarak mı görürler? Sorgulamak için önce akıl ve mantık yürütmek gerekir, öyle hidayet midayet kelimeleri sadece beni sinirlendirmeye yarıyor. Hidayetsiz olduğum için değil, mantığımla sorguladığım için hiçbir din ile işim olmaz. Peki o zaman umarım sizde doğru yolu bulur yüce İsa mesihin dinine dönersiniz umarım. Size Hristiyanlığın nurunu diliyorum, doğru yol olan baba, oğul ve kutsal ruhun yolunu bulmanızı ümit ediyorum. Nasıl oluyor? Memnun etti mi benim hidayet önerim? Bu arada konu dışı ama şu de-da ları ayırırsanız gözümüz kanamasın lütfen. Dönüş yapmayacakmışız, hiç üzülmedim emin olun, zaten sizinle ortak hiçbir noktamız olamaz, hiçbir şekilde aynı dünya görüşünü paylaşmıyoruz ve sizden öğrenebileceğim, bana katabileceğiniz hiçbir şey yok. Esenlikler dilerim.