Masaüstünde denedim yavaşlık var ama öyle ahım şahım değil. Site yüklenirken dönen loader kapatılması gerekiyor.
İnceleme yaptığımda Google reklam, yandex metrika,google analytics,tag manager bunlar yavaşlatma yapar.
Yazılımda optimizasyon eksik. Her şey site açıldığında yüklenmiş örneğin
ayrıca ilk defa böyle bir şey gördüm html etiketi kapatılmış altına bu modallar(popup) kodları eklenmiş.
uyesozlesmesi,privacy,uyeMesafeSatis,mesafeSatis diye modal(popuplar) var ama hangi butona tıklanınca nerde açılıyor bu popuplar. ayrıca bunlar popuplarda olmaması gerekiyor.
Üyelik sözleşmesi sayfası açıldıktan sonra o sayfa çekilmeli.
Aşırı 3.parti javascript kütüphaneleri kullanılmış. Her sayfanın ihtiyacı olan kütüphaneleri yüklemek yerine hepsi bir anda yükleniyor kısaca uğraşılmamak istenilmiş.Her sayfa için özel bunları düşünmek zaman kaybı olacağı için. Yani anasayfa açılıyor harita yok ama google maps apisi yükleniyor, recapcha kütüphanesi sadece iletişim sayfası açılırsa yüklenmesi gerekirken hepsi site her sayfa açıldığında yüklenmekte.
Resimler gördüğüm kadarıyla webp bunda sıkıntı yok resimlere loading="lazy" eklenebilir. ios.gif var ama nerde açılıyor bu gif belli değil ayrıca gif olmaması gerekir.
Bana kalırsa dönen yükleme loader olayını kapatırsanız baya rahatlar bu diğer optimizasyonlara bile gerek olmayabilir.
Dava için yorumum bir sonuç çıkmaz en nihayetinde yazılım çalışıyor. Ha satarken siteleriniz 1,2 saniye altı çalışma garantilidir yazıyorsa o kanıtlanırsa o zaman bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.