netr0n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emin olun yapamadığımız bir şey olursa bunu kullanıcıya direkt söylemekten çekinmeyiz. Unmaintained eklenti çevirmiyoruz biz

Eleştiriye her zaman açığız ama bu size göre haklı bize göre biraz haksız bir eleştiri olmuş olabilir. Bizim amacımız bir destek ortamı oluşturmak ve sadece bizim değil üyelerinde birbirine yardımcı olduğu bir destek ortamı. Bunu sağladığımızı düşünüyoruz. Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz sene de bir tema veya bir eklenti ancak paylaşabiliyoruz. Bu işin gerçekten tam zamanlı ticaretini yapsak her hafta bir tema veya bir eklenti çıkarabilirdik. O zamanda kendi çocuklarımıza ve kendi işimize zaman ayıramazdık.. ki, ben xenforo kurulumu bile yapmıyorum. Biz zamanımız olmadığı için ve kullanıcıyı da mağdur etmemek için özel eklenti ve özel tema yapmadığımızı zaten söylüyoruz. Bunu imzamız da da taşıyoruz ki, o beklenti ile bize gelinmesin. Whatsapp üzerinden her gün yoğun mesaj geliyor. Hazır tema ve hazır eklenti dışında yazılmaması gerektiğini zaten XGT üzerinde belirttik. Whatsapp üzerinden her mesaja anında cevap verebilmemiz mümkün değil, anında cevap verebilecek bir durumumuz olsa, tüm zamanımızı ona ayırmamız gerekiyor. İnanın TR'de yaşayan kişiler zaten yoğun bir şekilde yazıyor ama yabancılardan çok daha fazla ilgi var ve bizde insanız yetişemeyebiliriz. Size dönüş yapamayabiliriz. Bu konuda kusura bakmayın. Ama hazır ürünümüzü alıp, bizden destek alamayan, kurulum desteği alamayan kimse yoktur. Vermediğimiz hizmet veya hizmetler hakkında eleştirilmek haksız bir eleştiri olur. Bakın saat şu anda 04:00 ve pazar gününü de ailemle geçirmek için bu saate kadar soru cevaplıyorum. Ülkenin durumu ortada eskiden çok daha fazla zaman ayırıp kullanıcılarımızın sorunlarına ve isteklerine hızlı cevap verebiliyorduk ama Türkiye eski Türkiye değil herkes yoğun bir uğraş veriyor, bu yoğun hayat ile mücadeleden zaman ayırmakta gerçekten kolay değil. Burada bir kardeşimiz hakkınızda şikayet ve sitem konusu var dediği için giriş yapıp bu mesajı yazma gereği duydum. Umarım Türkiye'de gönlünüzden geçen bir xenforo destek forumu kurulur.

Sevgiler.
Merhaba,

Sizde kendinizce haklı olablirsininiz ama bazı noktalarda size katılmıyorum. Bu işi hobi olarak yapıyorsanız şayet ana başlıkta
Türkçe Destek Sitesi yazması bana çok doğru gelmiyor.

'' Biz zamanımız olmadığı için ve kullanıcıyı da mağdur etmemek için özel eklenti ve özel tema yapmadığımızı zaten söylüyoruz. Bunu imzamız da da taşıyoruz ki, o beklenti ile bize gelinmesin. ''

Ben imzanızda bununla ilgili birşey göremedim ki özel eklenti yazmıyor olduğunuzu biliyor olsaydım zaten rahatsız etmezdim kesinlikle. Başka bir yerde yazmış olabilirsiniz bunu bilmiyorum. Sonuçta forumu sürekli takip etmeyen birindende bu beklenmez. Öyle bile olsa, hem imzanızda hemde whatsapp'da bunu otomatik mesaj olarak belirtmenizde yarar var.

Whatsapp otomatik mesajınız; '' Merhaba, şu anda müsait değiliz. Lütfen konu ile ilgili detaylı bir mesaj bırakın, en kısa sürede size dönüş yapılacaktır. ''

denilip hiç cevap gelmemesi de hoş değil hocam. Eğer ÖZEL ile ilgili yapmıyoruz ibaresi olsaydı zaten bir cevap beklentim de olmayacaktı.
Ben bir müşteri olarak bu rahatsızlığımı dile getirdim. Farklı bir sorunum yok. Umarım bu eleştirimden dolayı bu eksikliği gidermiş olursunuz.

Saygı ve sevgiler.

Ovunc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Öncelikle eleştirileriniz ve geri bildirimleriniz için teşekkürler.

Ümit ederiz ki bir çok kapsamda arzuladığınız desteği yazdığınız her iki siteden de alırsınız. Sonuç olarak bu sitelerin kuruluş gayeleri ortada.
İster ticari açıdan bakın isterseniz ücretsiz destek verin bunu sağlayacak üyeleriniz yada müşterileriniz olmadığı sürece her şey anlamsız hale gelir.

Sizin de dediğiniz gibi keşke başka bir dünyadan olmayı tercih etmek zorunda kalmasaydık!
Ama bu güzel ülkemin içinde öyle insanlar var ki her daim bir işin nasıl illegal yolunu bulurum diye mücadele peşinde. Bir topluluk oluşturup ticari bir hizmet verecekseniz tüm kullanıcılarınızı özenle seçmeye dikkat edersiniz bu onların her birinin güvenliği, iletişimi kendi içlerinde kuracakları iç ticareti hatta bir birleri ile olan iç yazışmalarını etkileyen faktörler olarak karşınıza çıkar.

Bu yüzden bu dengeyi sağlayabilmek adına bazı kurallarımız var.

Bu konuyu çok uzatmaya gerek duymuyorum, son kullanıcı için destek yada hizmet alma noktası önemlidir kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz tüm destek sitelerini kullanın.
Olumlu olumsuz cevap veremeyecek bir durum için açtığınız destek biletini örnek verebiliriz; Aynı gün (12 saat içinde) cevap aldınız!

Biz ürünlerimizi oluştururken bunları resmi sitede yayınlanan Resource (Kaynak) kurallarına göre aynı standartlarda oluşturmakla yükümlüyüz, aldığınız ürünü biz kurarız, kurulum dosyalarını teslim edemeyiz veya Ioncube decoder gereklidir gibi şifreleme araçlarını müşterilerimize zorunlu kılamayız. Bu yüzden ürünlerimizin doğru ve ilgili kişilere erişmesi hassas olduğumuz noktadır.

XenForo için açılan null sitelerin en çok Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz? Hatta dünya genelini düşünürsek Null site yöneticilerinin içinde en çok Türkler mevcut bu tablo çok acı.
Ülkemde yer alan adam güvenip onayladığımı müşterim günlerimizi verdiğimiz ticari ürünü alıp bu site de bile konu açıp satıyor. Böyle bir ticaret döngüsü varken eliniz kolunuz bağlanıyor.

Gelelim bu işin ticaretine,
Yazdıklarınızın tamamında öfkenizi olgun şekilde karşılamaya çalıştım ama bu nokta da hayır.
Neyi, ne şekilde, nasıl yapacağımızı vurgulamanız hoş değil o yüzden bırakın biz karar verelim.

Eleştirilerinize saygı duyuyorum ama yazdıklarınızın ve uyguladıklarınız aynı tutarlılığı göstermiyor!
  • Kullandığınız dil paketi ve istatistik eklentisi cevap alamadığınızı belirtiğiniz siteye ait değil mi? (Demek ki destek alabiliyorsunuz, hepimiz insanız anlık erişim sıkıntıları olabiliyor)
  • Tema almaya çalışırken aldığınız hata sonrası destek talebi açtığınız site xentr.net değil mi? (Destek biletinizi ben cevapladım.)
Gelelim sonuca,
Her üye kayıt süreçlerinde onlara belirtilen kuralları kabul ederek üye oluyor, zorlama veya aksi bir durum söz konusu asla olamaz.
KVKK kapsamında olan tüm haklarınızı kullanabilirsiniz, ama bu yazdıklarınızdan sonra üyeliğinizin ticari ürünlerimizden birine erişim izni olmayacaktır.

Size, konuyu okuyan, cevap yazan katılımcılara iyi günler dilerim.
Saygılarımla.
Merhaba,

Alıntı
'' Ama bu güzel ülkemin içinde öyle insanlar var ki her daim bir işin nasıl illegal yolunu bulurum diye mücadele peşinde. ''
Kusura bakmayın bu bütün sitelerde bütün ülkelerde aynıdır. XenForo istermi ki null sürüm kullanılsın? Yada diğer sistemler ister mi bunu? Hiç kimse istemez emek verdikleri ürünün null kullanılmasını ama düzen böyle önüne geçemezsiniz. Önüne geçemediğiniz gibi türlü zorluklar ile gerçek müşterileride mağdur etmiş oluyorsunuz. Biz null kullamadık mı elbetteki kullandık, ama biz buna null değilde deneme süresi diyoruz. Örneğin biz bir süre null olarak kullandık evet baktık artık XenForo'da kalacağız hoşumuza gidiyor lisans satın aldık. Hem forum güvenliği için hemde gerçekten bu alana emek verdikleri için. Yani demem o ki bu tür durumların önüne geçemezsiniz.

Alıntı
'' XenForo için açılan null sitelerin en çok Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz? Hatta dünya genelini düşünürsek Null site yöneticilerinin içinde en çok Türkler mevcut bu tablo çok acı.
Ülkemde yer alan adam güvenip onayladığımı müşterim günlerimizi verdiğimiz ticari ürünü alıp bu site de bile konu açıp satıyor. Böyle bir ticaret döngüsü varken eliniz kolunuz bağlanıyor. ''
Yukardada dediğim gibi bu heryerde böyledir. Türk yada farklı ülke insanı olsun herkes para vermemenin peşinde ama yinede bu sizi haklı çıkarmaz. Gerçek kullanıcı bilinçli kullanıcı emeğe saygı gösteren kullanıcılarında önüne geçmiş oluyorsunuz bir nevi. Bu size bir (-) eksi katar.

Mesela ben dün düşündüğüm bir eklenti için arama yaparken X bir nulled sitede sizin temanın null sürümünü gördüm ve çok ayıpladım. Keşke olmasaydı keşke buna önlem alabilseniz diye de söylendim kendi kendime. Döndüm sitenizde ürününüzü satın almak istedim. Tabi alamadım yine, bu sefer farklı bir sıkıntı. ( Sıkıntı da sıkıntı artık gına geldi )
Sizinde üstünde durduğunuz ticketı atım. ACİL etiketi ile açmış olduğum ticket'a siz 12 saatte dönebildiniz ki zaten ben artık soğuduğum için vazgeçmiştim. O yüzden geri dönüş yapıp yapmadığınız mailini kontrol etmedim bile. Ama burada bile kendinizi haklı çıkarmanıza şaşırdım.
Çok Önemli / Önemli / Önemsiz ( tagları tamamen salladım sıralama için böyle yazdım ) arasında çok önemli ye 12 saat dönebiliyorsanız önemsize mantıken 2 3 günde dönersiniz izlenimi oluşuyor kafada. Buda bir (-) eksi.

Alıntı
'' Eleştirilerinize saygı duyuyorum ama yazdıklarınızın ve uyguladıklarınız aynı tutarlılığı göstermiyor!
  • Kullandığınız dil paketi ve istatistik eklentisi cevap alamadığınızı belirtiğiniz siteye ait değil mi? (Demek ki destek alabiliyorsunuz, hepimiz insanız anlık erişim sıkıntıları olabiliyor)''
Neden? Siteyi kurduğumda kendilerinden lisanslı almış olduğum bir tema ile birlikte istatistik eklentisini de satın almıştım. Bugün bu dil paketinin olmadığı site var mı acaba? Diğer eklentide zaten satın almış olduğum bir eklenti. Satın alındıktan sonra şayet kurulum veya farklı bir durumda yardım alırsanız destek budur. Çok şükür ki hiç kimseden ne bir kurulum ne bir hata durumunda yardım yada destek almadım. Bunu örneklemeniz çok saçma. Şuan o lisanslı temayı dahi kullanmıyoruz.

Alıntı
KVKK kapsamında olan tüm haklarınızı kullanabilirsiniz, ama bu yazdıklarınızdan sonra üyeliğinizin ticari ürünlerimizden birine erişim izni olmayacaktır.
Şuan ticari ürünlerinizin hiç biri ile ilgilenmiyorum, yabancıya gideceğine bizden birine gitsin mantığı ile hareket ediyoruz/ediyorduk ama bu her zaman doğru değil, bir kez daha anladık.
Ek olarak sırf burada konu açtığım için erişim iznini kapatmanız da ne kadar doğru tartışılır, eleştiriye açığız diyorsunuz ama çelişiyorsunuz. Çok mu önemli -artık değil. Hatta üyeliğimide kapatablirsiiz.

Siz ve ekibinize iyi çalışmalar diliyorum,