XenForo'nun Türkiye de yeteri kadar değer verilmediğini düşünüyorum Türk XenForo geliştiricileri tarafından.
Bilinen 2 site için yaşadığım olumsuzlukları anlatayım;
xenforo.gen.tr isimli destek sitesinde PM atıyorsunuz cevap yok, whatsap desteğe yazıyorsunuz 4 gündür cevap yok. Hayır babamın hayrına destek falan da istemiyorum şöyle şöyle bir eklenti ihtiyacım var yazabilir misiniz, yazabilirseniz de fiyatı ne olur gibi. Sonuçda siz bu işin ticaretini yapıyorsunuz. Böyle ticaret mi olur. Adı üstünde TÜRKÇE DESTEK SİTESİ.
Bir diğer site,
xentr.net isimli web sitesi bu site zaten başka dünyadan bir site,
Buraya üye olamıyorsunuz üye olmak için önce xenforo'dan lisans alacaksınız. 165 dolara lisans almadan üye olmanız imkansız. Lisans kontrol ediliyor üyelik aşamasında.
Lisansı aldınız üyelik oluşturdunuz bu sefer yönetici onayı bekleyeceksiniz artık o kaç gün sürerse. 3 gündür mail atmışım maile bakan olumlu/olumsuz dönüş yapan yok.
Hayır eklenti yapıyorsunuz tema yapıyorsunuz vs, bunların satışını sadece üye olanlara yapıyorsunuz eyvallah da üyelik almak neden bu kadar zor? 2 tane eklentileri var satın alacağım ama ne hikmetse üyelik oluşturamadığım için satın alamıyorum.
4 gündür bomboş böyle uğraştım durdum.
XenForo.com'da beğendiğim 2 kişi var eklentilerinide kullanıyorum adamlara PM attım hemen dönüş yaptılar olumlu yada olumsuz eklenti yazmak için.
Sözün özü bu iki siteye birşey yazdırmak yada birşey satın almak için 1 değil 10 kere düşüneceğim.
Eleştirenler olabilir adamların reel işi vardır vs vs ama günlerce olumlu/olumsuz cevap veremeyecek kadar değildir, ha veremiyorsanızda bu işin ticaretini yapmasınlar.
Merhabalar,
Öncelikle eleştirileriniz ve geri bildirimleriniz için teşekkürler.
Ümit ederiz ki bir çok kapsamda arzuladığınız desteği yazdığınız her iki siteden de alırsınız. Sonuç olarak bu sitelerin kuruluş gayeleri ortada.
İster ticari açıdan bakın isterseniz ücretsiz destek verin bunu sağlayacak üyeleriniz yada müşterileriniz olmadığı sürece her şey anlamsız hale gelir.
xentr.net isimli web sitesi bu site zaten başka dünyadan bir site,
Sizin de dediğiniz gibi keşke başka bir dünyadan olmayı tercih etmek zorunda kalmasaydık!
Ama bu güzel ülkemin içinde öyle insanlar var ki her daim bir işin nasıl illegal yolunu bulurum diye mücadele peşinde. Bir topluluk oluşturup ticari bir hizmet verecekseniz tüm kullanıcılarınızı özenle seçmeye dikkat edersiniz bu onların her birinin güvenliği, iletişimi kendi içlerinde kuracakları iç ticareti hatta bir birleri ile olan iç yazışmalarını etkileyen faktörler olarak karşınıza çıkar.
Bu yüzden bu dengeyi sağlayabilmek adına bazı kurallarımız var.
Sözün özü bu iki siteye birşey yazdırmak yada birşey satın almak için 1 değil 10 kere düşüneceğim.
Eleştirenler olabilir adamların reel işi vardır vs vs ama günlerce olumlu/olumsuz cevap veremeyecek kadar değildir, ha veremiyorsanızda bu işin ticaretini yapmasınlar.
Bu konuyu çok uzatmaya gerek duymuyorum, son kullanıcı için destek yada hizmet alma noktası önemlidir kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz tüm destek sitelerini kullanın.
Olumlu olumsuz cevap veremeyecek bir durum için açtığınız destek biletini örnek verebiliriz; Aynı gün (12 saat içinde) cevap aldınız!
2 tane eklentileri var satın alacağım ama ne hikmetse üyelik oluşturamadığım için satın alamıyorum.
ha veremiyorsanızda bu işin ticaretini yapmasınlar.
Biz ürünlerimizi oluştururken bunları resmi sitede yayınlanan Resource (Kaynak) kurallarına göre aynı standartlarda oluşturmakla yükümlüyüz, aldığınız ürünü biz kurarız, kurulum dosyalarını teslim edemeyiz veya Ioncube decoder gereklidir gibi şifreleme araçlarını müşterilerimize zorunlu kılamayız. Bu yüzden ürünlerimizin doğru ve ilgili kişilere erişmesi hassas olduğumuz noktadır.
XenForo için açılan null sitelerin en çok Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz? Hatta dünya genelini düşünürsek Null site yöneticilerinin içinde en çok Türkler mevcut bu tablo çok acı.
Ülkemde yer alan adam güvenip onayladığımı müşterim günlerimizi verdiğimiz ticari ürünü alıp bu site de bile konu açıp satıyor. Böyle bir ticaret döngüsü varken eliniz kolunuz bağlanıyor.
Gelelim bu işin ticaretine,
Yazdıklarınızın tamamında öfkenizi olgun şekilde karşılamaya çalıştım ama bu nokta da hayır.
Neyi, ne şekilde, nasıl yapacağımızı vurgulamanız hoş değil o yüzden bırakın biz karar verelim.
Sözün özü bu iki siteye birşey yazdırmak yada birşey satın almak için 1 değil 10 kere düşüneceğim.
Eleştirilerinize saygı duyuyorum ama yazdıklarınızın ve uyguladıklarınız aynı tutarlılığı göstermiyor!
- Kullandığınız dil paketi ve istatistik eklentisi cevap alamadığınızı belirtiğiniz siteye ait değil mi? (Demek ki destek alabiliyorsunuz, hepimiz insanız anlık erişim sıkıntıları olabiliyor)
- Tema almaya çalışırken aldığınız hata sonrası destek talebi açtığınız site xentr.net değil mi? (Destek biletinizi ben cevapladım.)
Gelelim sonuca,
Her üye kayıt süreçlerinde onlara belirtilen kuralları kabul ederek üye oluyor, zorlama veya aksi bir durum söz konusu asla olamaz.
KVKK kapsamında olan tüm haklarınızı kullanabilirsiniz, ama bu yazdıklarınızdan sonra üyeliğinizin ticari ürünlerimizden birine erişim izni olmayacaktır.
Size, konuyu okuyan, cevap yazan katılımcılara iyi günler dilerim.
Saygılarımla.