MaSTeK1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam istenilen fiyat / aylık gelir hesabı yaptınız mı?

10000₺/200₺=50 Ay Bu da 4 yıl yapıyor.
Buna ek olarak adsense hesabı da dahil değildir yazmışsınız.
Merhaba,

Bir şey sormak istiyorum. Siz diyelim ki bu fiyattan aldınız ve tamamen bu 200 bandında mı gelir edeceksiniz ki böyle bir yorum size mantıklı geliyor? Eğer siz geliri ve hiti katlayıp kar marjını arttıramayacaksınız zaten yatırım yapmamanız gerekiyor. Geliri sabit alıp x şu kadar demek kesinlikle doğru değil. Kişiyi tanımıyorum ya da siteyi de bilmiyorum ancak forumda bu tarz yorumların doğru olmadığını düşünüyorum. x şu kadar ay deyip kazancı sabit tutmak doğru değil. Geliri ve hiti eğer yükseltemeyecekseniz zaten bu yatırım bahsettiğim gibi doğru değil. Örneğin aylık 10 bin tl sabit geliri olan bir siteyi diyelim x kişisi 120(1yıllık gelirine istinaden) binden satışa koydu ve satın aldınız ama işler umduğunuz gibi gitmedi ve birçok etkenden etkilendiniz ve bu gelir düşmeye başladı ve gelecek yıl ki geliriniz çok ciddi şekilde eridi 120 bin verdiğiniz sitenin yıllık geliri 75 bine düştü (hit vb. birçok) kayıp yaşadınız ve buna giderleriniz dahil değil. Bu senaryoda bir ihtimal. Sevgili hocam yanlış anlaşılmasın amaç tartışma açmak vs. değil sadece düzenli gelir elde eden bir site alınacaksa o siteyi çok iyi inceledikten sonra geliri hangi düzeye gelebilir en azından potansiyeli ne olabilir diye düşündükten sonra hesaplamalara girmek doğru olur kanaatindeyim.