kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstanbuldan vazgeçemeyen biriyim fakat ilk defa 3 ay istanbuldan uzakta kaldım. Normalde hiç dayanamazdım. Genel olarak gümüşyaka,gelibolu arası yazlıkta vs geçirdim.

İstanbulda iş olarak bir bağınız yoksa daha ufak bir ilçede daha mutlu olabilirsiniz.

Nufusu az olan yeşil alanı fazla olan bir ilçe iyi bir tercih olabilir birde denizi varsa , yazın tatilinizde bedavaya gelir : )

İstanbul kimlere güzel söyleyeyim , bu boğaz kıyısında ağaçlı yeşil alanlı villa ve yalısı olanlara : )
SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İş imkanı fazla.
Gezecek görecek yerler fazla.
Güzel kaliteli restoranlar fazla.
Bir girişim çıktığında hep istanbuldan başlıyor.(trendyol market vs)
Kargoların %99 olarak ertesi gün geliyor.

Doğma büyüme istanbulluyum, taşındım arada bir geri dönüp 1 ay kalıyorum ve her dakikasından nefret ediyorum.
herkes olumsuzluklardan bahsetmiş. Bunları bildiğimi söyledğim halde inatla hala olumsuzlara devam etmişler .
yani eksileri çok evet ama artılarını söyleyen yok. Mesela kargo olayı harika gerçekten hatta çoğu aynı gün içinde teslimat dahi yapıyor. Herşeylerin ilki olması, etkinlik açısından daha dolu dolu bir hayat geçirilir. İzmirde çoğu zaman yapılacak etkinlik bulamıyor insanlar, kordonlarda takılıyor. Yabancı sanatçıların kaçı İstanbul dışına gelir ki. Her sanatçı yılda 5-6 kez istanbul konseri verir en az, diğer şehirlere gitmez bile bazen.