Öncelikle merhaba. Güneş panelleri hakkında birçok yazı okudum. Bayağı masraflı ve komplike bir işe benziyor. Ayrıca yaygınlaşmaya başladığı ve karlı bir iş olduğu içinde bu durumu kötüye kullanan bazı çakal firmalar olabileceğini düşündüğümden deneyimli arkadaşlardan da bilgi almak istedim. Bazı kişilerin mağduriyetlerini de okudum.

Yazlık olarak kullandığım sitede yönetime seçildim. Araştırma görevi de bana düştü. Durum böyle olunca da bütün detaylara hakim olmak gerekiyor. Yaklaşık 1 buçuk-2 tonluk havuzu olan müstakil 30 haneli bir sitede oturuyorum. Havuzun altında büyük bir makine dairesi var. Havuzun temizliği ile alakalı birçok makine mevcut. Ayrıca site, kuyu suyu kullanıyor ve kuyu suyunu havuza ve evlere aktaran pompa sistemi de elektrikle çalışıyor. Elektrik maliyetleri artınca elektrik paneli yaptırmayı düşünüyoruz. Çünkü faturalar oldukça arttı. Özellikle de kademe sisteminden sonra bir hayli yüklü faturalar gelmeye başladı. Uzun vadeli düşündüğümüzde panel olayı çok mantıklı geliyor.

Panel yaptırabileceğimiz güneşi gören güzel bir bölge var. Yaklaşık 25-30 metrekare genişliğinde ;

Sizden öğrenmek istediğim bazı hususlar var.

*Panel yaptırırken özellikle tercih etmemiz gereken ülke markaları var mı?
*Türk malları kaliteli mi?
*Kaç panelin işimizi göreceğini nasıl anlayabiliriz?
*Panelde kullanılan malzeme önemli mi?
*Panel seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
*Panel yaptıracağımız firmanın oturduğumuz yere yakın olması önemli mi?
*Yaklaşık bir maliyeti nasıl çıkarabiliriz?
*Artan elektriği devlete satım işlemi kolay mı? Panel yaptırdıktan sonra elektrik saati bulma sorunu yaşayıp, 6 ay elektrik saatinin gelmesini bekleyen kişiler olmuş. Bu tarz problemlerle karşılaşmamak için baştan neler yapmak lazım?

*SİZCE PANEL YAPTIRIRKEN DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ASIL HUSUSLAR NELERDİR ?

Önceden deneyimlemiş arkadaşlar, deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. İzmir'de oturuyorum ve burada Gediz Elektrik A.Ş çalışıyor. Şimdiden ilginiz için teşekkürler.