Tahmin listelemesi şov yapmak amacıyla yazılmamıştır. Bu ve buna benzer birçok konu açıldı daha önce. Gördüklerimden çıkan sonuçlara göre listeleme yaptım.
Alıntıladığınız mesajımda bir şahsı yada kurumu zan altında bırakacak bir ithamda bulunmadım. Bu listeleme daha önce açılan konularda yönetimi temsil eden kişiler tarafından yazılanların alıntısıdır bir nevi. Birebir olmasada sonuçlar bu listelemeye çıkmaktadır.
Bu listelemeyi yaptım diye ben, listeleme mesajını beğendi diye beğenenler ceza alacaksa hiç girmeyelim platformda daha iyi.
Bu mesajdan kimse ceza almaz. Ceza moderatörlerin ve yönetimin kasıtlı şekil suça destek verdiğini ima eden mesaj varsa ona gelir.
Forumun eski halini çok çabuk unuttı insanlar. Binlerce insanın olduğu bir yerde bir kara verdiğinizde aynı anda herkesi memnun edemezsiniz. Münferit olarak hatalı kararlar da alınabilir. Ama ortada bir kasıt olduğu aşırı bir iddia olur.
Coşkun bir kaç ay önce bir af çıkarmıştı. 16-17 yaşında mağduriyet yaratıp banlamıp, yaş alıp akıllanan üyelere ikinci bir şans vermek gerektiğini söylemişti. Muhtemelen bu üye bu af ile dönmüştür. Ama negatif iteader silinmemiş. Ve silinmemeli ticaret yaparken önce ödeme yapmalı ya da hizmet mal sağlamalı bu üye.
Coşkun bana şikayet kategorisi için moderatörlük teklif etmişti. Vaktim olmadığı için kabul edemedim. Ama Yeniçeri Emrah Bip ve tüm moderatörler son derece güvenilir ve dürüst insanlar. Coşkun da forumu cididiyetle yönetiyor. Bir mağduriyet yüzünden ömür boyu ban atmamak gibi bir politika belirlendi. Bu iyi niyetle insanlara ikinci bir şans vermek için alınmış bir karar mağduriyet yaratanları korumak için değil.
Zaten bu kişiye verilecek asıl ceza hukuki cezadır. ama o ceza da ömür boyu olmayacak. Belki kişi gerçekten akıllandı ıslah oldu pişman oldu. Ama ben şahsen bu üye ile ticaret yapmam, güvenilir bulmadım.