16 yaşlarımda bu iğrenç hastalık ile tanıştım. Her gün saçlarımı yıkamama rağmen kabuk şeklinde kepekler saçlarimin üzerinden görünüyordu. İnsanlar anlamadıkları için saçlarımı yıkamiyorum sanıyorlardı, okula gidemez olmuştum. Konferans salonunda bir kız hatta igrenerek "Allah su vermiş ya" diye saçlarımdan tiksinerek bu lafı etmisti. Yillardir hiç unutmam bu lafı. Saçları kestirmek zorunda kaldim ama ise yaramamisti. Doktorum sayesinde atlattım şükür, bu ilaclari stok yapmıştım önlem için.

Bu hastalığın çözümü iyi bir dermatologa gitmeniz. Sadece şampuan ve losyonlar yetmiyor.İgne ve ilaç mutlaka yazması lazımdı doktorunuzun. Benim gittiğim dermatolog Ducray şampuan,Betnovate ve Konazol saç losyonlarini saç derime uygulamam için önermişti. Epeyce kullandım,ek olarak bana iğne de yapıyordu. Bu tedavi sonrasında ara ara ufak kepeklenmeler yaşadım ama uzun sürmedi. Zamanla bir daha tekrar da etmedi. Aynı tedaviyi halam da almıştı ama onun da durumu kroniklestigi için pek verim alamamisti. Umarım sizinki de kronik değildir ve atlatirsiniz , maalesef berbat bir hastalık, yaşayan herkes şifasını bulur umarım.