Hayalim astronot yada bilgisayar mühendisi olmaktı ilk olarak.
Sanırım çalıştığım ilk iş sene 1997-1998, 11-12 yaşlarında İstanbul/Maltepe'de ücretsiz olan Vitamin gazetesinin dağıtımıyla başladı. Çerez parasına dağıtım yapıyordum. Daha sonra gazetenin dağıtıldığı matbaada çalışmaya başladım yaz tatillerinde. O makineleri sabaha kadar izleyebilirdim, mühendislik harikalarıydı.
Liseye kadar böyle. Lise 1 geçtiğimde mühendislik hayalimi gerçekleştirmek için çok ders çalıştım, hayat boyunca ortalama bir öğrenci olmuştum ama bu sefer Fen-Matematik okuyabilmek için çok çalıştım. Geçtim Lise 2'ye, eşit ağırlık seçmiştim ama değiştirdim, sayısala geçtim. Daha öncesinde de problemlerimiz vardı hem maddi hem beşeri açıdan ama bardağı taşıran son damla Lise 2'ye başlamamın 2. haftasında cereyan etti.
Önce baba evden ayrıldı, moraller bozulsa da okula-derslere devam ettim. Bir sonraki hafta kardeşimin okuldan arkadaşı evimizi soydu ve çıkarken evi yaktı, artık kalacak yer yoktu. Mecburen babamın evine taşındık bu 2 faktör derslerden kopmama neden oldu. Verdim kendimi internet kafeye.
O zamanlar Ultima Online diye bir oyun çok popülerdi, zengin ve hırslı bir arkadaşım her gün kafede 3-4 bilgisayar açtırıp her birinde karakter skill kasıyordu. Ben de okula gitmek için ya rapor alır ya devamsızlık yapar, o arkadaşın karakterlerine skill kasar günlük paramı alırdım. Lise bitene kadar böyle devam etti.
2004'te lise biter bitmez internet kafe çalıştırmaya başladım, 1 sene kadar sürdü. 19 yaşına kadar pc teknik servis, teknoloji mağazası, deniz otobüslerinde büfecilik, ofis boyluk gibi türlü türlü işler yaptım.
19 yaşında restorana başladım, sanırım kendimi bulduğum yerdi. Problemi bir hayattan kaçış için sürekli yüksek tempolu ve çok fazla insanla iç içe olduğun bir sektör. Komi, barista, gece klübü garsonu, premium restoranda komilik, garsonluk derken 21 yaşında ilk restoran müdür yardımcılığı teklifimi aldım. Henüz çok genç ve yeterince tecrübeli olmadığım için kabul etmedim ancak direnmem 1 sene sürdü. 22 yaşında Ataşehir'de bir restoranıda müdür yardımcılığı yapmaya başladım. 1.5 sene kadar sürdürdüm bu işi.
Sonra ara vererek karanlık tarafa geçtim 6 ay kadar. Çok iyi paralar kazanıyor, çok iyi paralar harcıyorduk ama bana göre değildi o işler. Eski patronumun iş teklifiyle Yeşilköy'de yine müdür yardımcısı olarak çalışmaya başladım, 1 sene açık kalan mekan alkol ruhsatı alamadığı için kapanmak zorunda kaldı. Mekanın son 6 ayında işletme müdürü olarak çalıştım. Sene 2012.
2013'de eşimle tanıştım. Her şey bu noktadan sonra değişti.
Ne onun ne benim benim ailem pek iletişim halinde değildir. Kendimizce bir ev tuttuk, bebek bekliyoruz ve her açıdan yalnızız. O'nu yalnız bırakamayacağım için evden çalışmak zorundayım, günün 12-14 saati restoranda çalışamam. Bu yüzden e-ticarete başlamaya karar verdim.
İlk eBay mağazamı 2013'de açtım ve ilk satışımı 3 gün sonra gerçekleştirdim. İşlerim çok iyi, her şeyi evden yapıyorum, yalnızca ürün almaya Eminönü'ne gidiyorum, eve geliyor paket yapıyorum. 2016'ya, PayPal kapanana kadar sürdü.
2016'da PayPal kapanınca, nasılsa yabancıya mal satıyorum diye turistik bir yere, Kuşadası'na taşındım, 1 ay sonra darbe girişimi oldu. O sene 300 küsur gemi yanaşmasını bekliyorduk ama hiç gelmedi. Haliyle turist de yoktu. E-ticaretten kazandığımı 1 senede orada erittim.
2017'de tekrar İstanbul'a döndüm. Garsonluğa başladım ama uzun süre kendi patronun olunca hizmet sektörü zor geliyordu. Birkaç defa mekan değiştirdikten sonra taksicilik, korsan taksi, UBER, dergide editörlük derken istediğim rakamı kazanamadım hiçbir yerde, mecburen garsonluğa geri döndüm. 2020 pandemiye kadar garsonluk yaptım tekrar.
Pandemi başlayınca yine işsiz kaldım, şans o ki o sıra Etsy Payments açıldı ve yeniden e-ticaret yapma şansı buldum. Pandeminin de etkisiyle işlerim iyi gitti, 2021'de şirketimi açtım.
Şu an Etsy, eBay, AliExpress ve kendi websitemden satış yapıyorum.