Dediklerine kısmen katılmakla beraber XenForo'nun Türkiye de değer görmediği kısmına katılmıyorum. XenForo Topluluğuna bakacak olursak Türkiye gibi öne çıkan pek bir ülke aklıma gelmiyor gerisi zaten globale hizmet veriyor.
Hemen size Türkiye de meydana gelen durumdan bahsedeyim kimse bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapamıyor sebebi ise basit adam gidiyor yabancı geliştiriciden 40 USD'ye herkese satılan hazır eklentiyi satın alıyor kişiye özel bir xenforo ürünü için 1000 TL'yi çok görüyor zoruna gidiyor. Ben bot yazıyorum 800 TL diyorum biri 50 TL'ye satıyor ve yarım yamalak, ben forum kuruyorum 500 TL diyorum adam ***** eklentilerle paket yapıp 150 TL'ye kuruyor üstelik bunlar için vergi bile vermiyor çoğu arkadaş, ülkenin durumunu biliyoruz öğrenci arkadaşlar belki harçlık çıkarıyor mantığıyla herkes her şeye göz yumuyor.
Ben neden 1 eklenti yazmak için 2 haftamı ayırayım? Bana adam geliyor reklam eklentisi yazar mısın diyor adama fiyat çekiyorum cevap bile yazmıyor, sonra gidiyor abuk subuk birine yaptırıyor "beceremedi, istediğim gibi olmadı" diyip 3 hafta sonra tekrar geliyor ayıp olmasın diye aynı fiyatı veriyorum bir iş yaparken üstüne tamamen bağımsız başka işler buyuruyor. Bana göre Türkiye de geliştiricinin suçu olduğu kadar müşterininde suçu var. XENTR'yi eleştirmiş herkes; sahibini, yetkilisi vs. hiçbiriyle bir kere konuşmuşluğumuz bile yok ama bence en doğrusunu yapıyor müşterilerine bakarsanız çoğu aslında yabancı profilde kişiler dolar kuruyla satıyor işini yapıp geçiyor fazlalıkla muhattap değil.
Xenforo.gen.tr'ye gelirsek ücretsiz bu kadar detaylı eklenti paylaşan başka bir xenforo topluluğu var mı? Adamlar eklenti yazıyor altına kullanıcı şuda olsaymış iyi olurmuş
@netr0n; hocam diyor en geç 24 saat sonra tamamen ücretsiz bir şekilde güncelliyorlar. Bu insanlar bu işten tam zamanlı yapacak kadar kazanç sağlamıyor ki eklenti yazsın.
Bu dediklerimide seni kastederek asla söylemedim dostum genel olarak sıkıntıdan bahsediyorum evet xentr'ye üyelik süreci abartılı derecede zor, evet xenforo.gen.tr özel mesajlarına cevap vermemiş ayıp etmiş belki yoğunlardı ama hepside kendilerine göre çok haklılar.
Yabancı developerlar madem bu kadar iyi neden diğer ülkelerde ki kullanıcılar xenforo.gen.tr'nin kapısında yurtdışına satış yapın diye kuyrukta? Neden xentr'ye üye oluyolar onlarca konuları var? Bana gelip forumda adam tema için fiyat alıyor 2000 TL fiyat çekiyorum sıfırdan yapılmış kişiye özel bir tema için 2000 TL! Bana kalırsa 2000 TL bile az. Forumdan başka bir arkadaşım 500 TL'ye yapıyor tavuk döner 45 TL arkadaşlar 10 tane tavuk döner parasına tema yapıyorlar. Üstelik o temayı yaparken yanında yaptığınız sizi ilgilendirmeyen işleri katmıyorum bile.
Evet sen mağdur olmuşsun dediklerimin hiçbiri değilsindir ama 100 tane adamdan 99'u böyle olunca ne yazık ki senin gibi gerçek hizmet arayan 1 arkadaşta yararlanamıyor. Bana 200 TL'ye eklenti yazdırmaya çalışıp 40 USD'ye şu eklentiyi alsam mı hocam diyince benim şarterlerim atıyor. Ayrıca bu arkadaşlar yabancı geliştiricilere şunuda ekler misiniz? Bunun fiyatı niye böyle diyebiliyor mu çok merak ediyorum.