Müşteri de kendi çapında haklı, siz de.
Bir markette etiketinde 10 lira yazan ürünün kasada 20 lira olduğunu görsek hepimiz fıttırırız. Müşteri bu yönden haklı.
Siz de tedarikçiden alıyorsunuz, fiyatlarınız artabilir. Konu şablonunuz tasarımda eğer bunu güncellemeyi unutabilir ya da anlık olarak yapamayabilirsiniz. Siz de bu yönden haklısınız.
Akil olan tatlı dille karşılıklı olarak saygı göstermek, durumu izah etmek. İki tarafın da birbirine karşı anlayışlı olması. İletişimle çözülmeyecek şey, kazanılmayacak para yok. Güzel geceler.
Hocam konuda sadece ilk 10 kişi için fiyat verdim ve zaten ilk 10 kişi çoktan doldu konuya giren herkes anlar,şuan konuyu buraya ekleyip reklam yapmak istemiyorum.
"GÜNCEL STOK VE FİYAT BİLGİSİ İÇİN İLETİŞİME GEÇİN! " konunun el altında bu şekilde belirtmişim zaten,örnek verdiğiniz gibi bir market olayı gibi olsa amenna haklı derim ama ortada verilen bir fiyat yok.
Hakkınızda konu açacam falan diyor kişi bir de cidden sakin kalmamak elde değil....