siz domain satan bi firmada hesap açacaksınız öncelikle,karşı taraf domaini size göndericek.bunun için size şifre filan vermez,kendi panelinden sizinkine gönderir.biçok domain firmasında firma içi transfer ücretsizdir,farklı firmalara taşırsanız ekstra para ödersiniz.yani domain hangi firmada ise onu ögrenin,ücretsiz transfer yapıyorlarsa orada bi üyelik açın.ben mesela domainlerim için her zaman godaddy kullandım.genel anlamda diger firmalardan pahalıdır ama ben seviyorum,firma içi domain transferide ücretsizdir.karşı taraf size domaini gönderir,sizin kendi üyelik panelinizde görünür domain,siz de domain bilgilerini kendi bilgilerinizle degiştirip,kullanmaya devam edersiniz.
her domain firmasında,her cpanel/plesk te site taşıma adımları farklı oluyor.bazı durumlarda karışık,sıkıntılı olabilir bu işler.eger bu konularda hiç tecrübeniz yoksa,sorunsuz taşıma için bu işi bilen birisine yaptırmanız daha iyi olur.siteyi aldıktan sonra kendi hostunuza almanız gerekir mesela.biçok kişi siteyle birlikte hostuda vermez çünkü.ve host hizmeti aldıgınız firmaların geneli ücretsiz site taşıma işlemini halleder.
Çok teşekkürler. Şu an için domain taşıma işlemi adına kod ile transfer yapacağız.