Facebook'un yeri belli, adresi belli, işlediği suçlar belli olmasına rağmen; binlerce kişi dava açıyor, senato önünde CEO'ları bile hesap veriyor eşi benzeri olmayacak biçimde, bir tek kişi hapse girmiyor, adam akıllı ceza bile almıyorlar. Hepsini geç, bu Rusya olaylarından sonra adamlar açık açık Rus vatandaşına karşı yapılmış şiddet ve ayrımcılık videolarını onaylamaya başladılar.
Şimdi gelelim bu isimsiz arkadaşa. Adalet karşısında bir şeyleri kanıtlayabilmeniz gerekiyor şahsı cezalandırmak için. Adının ya da banka bilgilerinin sahte olması, GSM hattı ile yerinin bulunması bir takım aklınıza gelen konular olabilir. Adam yakalanıp "akli dengem yerinde değil" dese, gram ceza almayabilir. İstanbul'da bir üniversite bundan en azından 8 yıl önce ön lisans mezunu birini, Ordinaryüs Profesör diye 1 yılın üzerinde çalıştırıp, o dönemde 20-25k maaş verdi. Kadın bir devlet üniversitesine başvururken yakayı ele verdi. Ve dediği tek şey; "aklı dengem yerinde değil, böyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Bu okulda çalıştığımı hatırlamıyorum" oldu.
Moralinizi bozmak istemem. Ama ben bu gibi durumlarda, söz konusu kişileri adalet karşısında değil, kendi karşımda görmeyi tercih ederim. Adalet dediğiniz, masuma ceza yazıp, suçluyu aramaktan üşenenlerin elinde. Tanıdığı hapse girmesin diye mobese kamerası kaydı silenlerin elinde.
Yapabileceğiniz tek şey şu olabilir: Verdiği isimdeki şahsı gerçek hayatta bulup, bu şahsa ait tüm banka hesaplarının kapatılmasını sağlamak olur. Böylece söz konusu kişi, yeni kurban arama yoluna gider. İkinci kurbanın ve ilk kurbanın ortak noktaları size bir seri katili bulur gibi fikir verir.
Ben tedbirli davrandığım için iban alma noktasına gelmeden olaya noktayı koydum ama dolandırılan çok kişi olduğunu biliyorum. Dolandırılan kişiler ben XX ibanına ödeme gönderdim dese benim gibiler de konuşma kayıtlarını paylaşsa o iban sahibinin hapse girmesi için hukuken yeterli olmaz mı hocam
Bu arada iban kendisinin değilse de umurumda değil iban sahibi komisyon mu alıyor saf mı bilmiyorum ama biraz akıllı olsun
Adalet hakkında dediklerinize katılıyorum da bu kişiliksizin devlette dayısı olduğunu sanmam