Konu
İpucu
Siteniz neden hitlenmiyor?
12-08-2022, 17:43:40
Gelistirici
En iyisi sanırım
Merhaba, forumda pek çok arkadaşın çektiği sorunlardan bir tanesi sitenizin hitlenmemesi.
O kadar özgün ilgi çekici içerik girmenize rağmen neden sizce siteniz hitlenmiyor?
Bu yazımızda bunlara değinelim istedik yüzeysel seviyede.
Bu konuda ürün yerleştirme mevcuttur ve eksiklerimizi yorumlarda belirtmenizi arz ederiz.
Reklamı ve sosyal medya paylaşımlarını bir kenara bırakalım. Biz direkt olarak Google'dan tıklama ile gelen hitler istiyoruz.
Bunun için ilk başta sıralama sonuçlarında çıkabilmemiz, sıralama sonuçlarında çıkabilmemiz için ise içeriklerimizin index alması gerekmekte.
Google tarafında şuanda index almak eskisi gibi kolay değil ne yazık ki. Bunun farklı yöntemleri bulunuyor.
- Indexing API: Farklı veya bizzat Google'ın kendi hizmeti kapsamında API aracılığıyla sitenizi indexletmeye çalışmaktır. Ben pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum şahsen
- Backlink alımı: Tanıtım yazısı veya Footer link ile sitenize backlink alarak indexletmek. Maliyetli bir yöntemdir ve Profil Backlink gibi backlink türlerinde işe yaramaz.
-
News Kaydı
: Sitenize Google News kaydı alarak her yeni içeriğinizde sitenize bir Google botu girmesini sağlarsınız. Bu Google botu ise yeni içeriğinizi indexler ve eski içeriklerinizde de gezebilir iç linklemenize bağlı olarak.
Örnek bir Google News kaydı hizmeti:
https://www.r10.net/freelancer/30813...-128293-a.html
İlk adımı tamamladık yani artık içeriklerimiz indexleniyor. Peki biz bu içerikleri neye göre yazacağız?
Kafamıza göre tabii ki içerik yazamayız. Bu hususta makale yazmadan önce Google üzerinde yüksek aranma hacmine sahip ancak sitemizin güzel sıralamalar alabileceği kelimeler bulmamız gerekiyor.
Bunun için
Semrush
, KeywordTool.io, Ahrefs gibi araçlardan faydalanabilirsiniz.
Yüksek Volume (Aranma Hacmine) sahip kelimeleri bulmak için ilgili eğitimime göz atabilirsiniz:
https://www.r10.net/niche/3177274-99...isi128312.html
Şimdi eğitimimizin sonrasında anahtar kelimemizi bulduk ve buna dair bir yazı hazırladık. Yazımızın index ve sıralama aldığını varsayalım.
Sitemiz yeterince otoriter olmaz ise ilk sayfada sıralama almamız zor olacaktır.
Sitemizin SERP sonuçlarında ilk 3'te yer almaması durumunda bu anahtar kelimeyi aratan kişilerin en az %90'ını kaçıracağımız anlamına gelir.
Bu yüzden ilgili anahtar kelimede yükselmek için bu kelimeye Backlink ve Hitlendirme çalışmaları yapabiliriz.
Hitlendirme çalışması derken yanlış anlamayın görev sitelerinden alınan organik ancak kasıtlı, ücretli hitleri kast ediyoruz.
Bu hitler sayesinde Google, sitemizin bizden üst sıralarda olan sitelere rağmen daha sağlam, iyi kaynaklardan referans aldığını ve SERP sonuçlarında buna rağmen tıklama aldığını görmüş olacak.
Tabii backlink ve hitlendirme çalışmalarını bir kenara bırakırsak buradaki en büyük etmenlerden bir tanesi de makalenizin SEO uyumluluğu.
Bu konuya girersek çıkamayız ancak forum içerisinde bu hizmeti veren yada Youtube'da eğitimini sağlayan pek çok kişi bulunmakta.
Bu kişiler ile iletişime geçebilirsiniz
Backlink alımı için kategori:
https://www.r10.net/sosyal-backlink-paketleri/
Konudan uzaklaşmadan bildirmek istiyorum ki aldığınız backlinkler indexlenmiyorsa, yani Google'a bildirilmiyorsa bir indexer site aracılığı ile vs. bir faydası olmaz.
Bu yüzden index garantili çalışmaları tercih etmenizi öneririm.
Bu yazımız bu günlük bu kadardı. Umuyorum sizi bilgilendirebilmiş, fayda sağlayabilmişimdir.
Basit bir konu olmasına rağmen pek çok kişi tarafından atlanılan bir husus. Eksik olduğum yerleri yorumlarda bildirirseniz konuya eklemek isterim.
İyi forumlar dilerim esen kalın