SniperMask adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bugün kü cuma hutbesinde dövme ile kılınan namaz kılınmaz kabul olmaz dendi konuyu açma sebebim sizlerin fikirleriniz.

not: dövme kullanmıyorum

Saçmalamış o hoca beynini yemiş hangi kuran ayetine bakarak söylemiş bunu?

Bende çok fazla dövme var bu halimle Yatılı kuran kursuna gittim evlenmeden çok çok önce öyle bir durum olsaydı (Ehli sünnet) itikadına sahip bir kuran kursunda beni tutarlar mıydı?

işin şeriat kısmı farklıdır şeriatta farklı hükümler var o kısımlar biraz karışık.

Dövmeyle alakalı alimlerin çok fazla görüşleri vardır bazı görüşler birbirlerine uymaz uymak zorunda da değildir ihtilafa düşerler. Alimler bir araya gelerek , kuran ve hadislere bakıldıktan sonra kendi aralarında bazı hükümler verirler bu hükümler (Mekruh olarak geçer) kuran da delil yoksa hadislere bakılır hadislerin güvenirliği ve kaynakları incelenir ve hüküm verilir ama yine de bu hükümler sadece alimlerin verdiği hükümlerdir. Allah'ın verdiği hüküm değildirler.

İşin fıkhi meseleleri bizi aşabilir, ancak dövme yaptırtmak haramdır yada mekruhtur demek te yanlıştır. Ama namaza mani değildir, gusle ve abdeste de mani değildir. Gusle ve abdeste mani olan dövmeler deri üzerine yapıştırılan dövmelerdir bu dövmeler suyun deriye ve deri altına inmesini engellediği gözenekleri kapattığı için vicudunuzdaki bu dövmeyi tamamen temizlenmeden abdest ve gusül geçerli olmaz.

Yani kısaca o hoca halt etmiş.