Makalex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu nasıl buraya çekebildiniz merak ettim. Aileye çok fazla önem veren biriyim. Tabi ki eşimin ailesi arayacak soracak. Benim de ablam var. 21 yıllık evli. Annem arar sorar ama bu kadar sık boğaz yapmaz. İlk evlendiği zaman da bunaltmadi mesela. Bence anne baba da olsan durması gereken yeri bilmeli insan. Kayınvalidem beni hiçe sayıp kendi canı istediği taktirde geleceğini ve kalacağını soruyor. Pardon ama ben kimim? Ben bir yere gideceğim zaman medeni bir şekilde haber verip gidiyorum. Karşı taraf müsait mi değil mi öğreniyorum. Canım isterse gelir kalırım deniyorum mesela. Oldu o zaman kayınvalidemin canı istedi diye yaşam içinde ki herşeye elini atsın ya da müdahale etsin. Bunlar sağlıklı hareketler değil.
Bak kardeşim sen bu kadar ufak meseleleri büyütmeye başlarsan senin evlilik hayatın uzun sürmez.
Annesi kızına senin yanında 7 defa ben sensiz ne yapacağım demiş ve bu seni rahatsız etmiş.
Allah allah? Ne demesini bekliyordun iyi ki evleniyorsun senin odanı hobi odası yapacağımdemesini mi?
Senin eşin ne kadar duygusalsa bu özelliğini anasından almış anası da o kadar duygusal.
Kız sürekli annesi ile telefonda konuşuyormuş )))
30 günlük evliliğinizin 7 gününde kayınvalide yatılıya gelmiş 2 gün kalmadığı için medeniyetsiz olmuş.

Allah sana ciddi bir dert vermesin inşallah.
Kayınvaliden kızı sana karşı kışkırtmıyor, senin ailenle de iyi geçiniyor.
Sense eşim duygusal annesi sürekli ben sensiz ne yapacağım diye mobbing uyguluyor diye bir saçmalık uydurmuşsun.

Belki de bir erkek olarak mobbing uygulayan sensindir.
Belki de 20 senedir annesinin dizinin dibinde yaşayan bir kızın annesi ile bağlarının bir anda kopmasını isteyen, anne kızın eskisi gibi görüşmemesini isteyen, anne kızın alışkanlıklarını bir anda kendi beklentilerin için değiştirerek anneyi de kızı da üzmek isteyen sensindir.
Eşin çalışıyor mu bilmiyorum ama çalışmadığını düşünüyorum.
Çünkü okuyan ve çalışan kızlar bütün günlerini anneleri ile geçirmezler ve evlenince de bütün günü telefonda geçirmezler.
Ev kızı alıp senelerce yaşadığı hayat tarzını bir ayda değiştirmesini bekleyemezsin.
Bazı anne çocuklar arasında bağlılık bağımlılığa dönüşür ve bu bağın gevşemesi zaman ister.
Daha 1 aydır kocası olduğun bir kızdan sanki bir ömür beraber olacağınız garantiymiş gibi annesine tavır koymasını bekleyemezsin.
Ki muhtemelen eşin de annesine bağlı ve o da annesi ile beraber olunca mutlu oluyor.

Bunlar ciddi problemler değil.
Durumun iyiyimiş.
İmkanın varsa bir psikoloğa ya da ilişki terapistine git ve bu konuları anlat.
Burada bekar bekar sana gaz verecek insanları dinleme.

Küçük ve tatlı dille çözülebilecek sorunlardan kavga çıkarıp eşinle ters düşmüşsün.
Bu tavırla ileride karşılaşabileceğin büyük sorunlaru çözme imkanın yok.