KadirTPT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar boş, gereksiz akıl verici yorumları bir arada görmek hepimizin gözlerini yaşartmaya devam ediyor. Adamın kafası karışık ne getirip satarım diyor. Akıl verenlerin kafası ondan daha çok karışık. Hiç olmazsa adamın 50K doları varmış, sizin neyiniz var veya ne yaptınız bugüne kadar da bu kadar pervasız ve bedava akıl satıyorsunuz anlamıyorum. Neyse ki iyi niyetle yaptığınızı düşünerek arkadaşın size teşekkür ederek, sessizce sizden uzaklaşmasını öneririm.
Kardeşim ülkemiz ithalat yapabilecek bir ekonomiye şu an için sahip değil. En azından global piyasada işlem gören ürünlerin %99'u için bu şekilde. Sen 50K dolara ne getirip satarım değil de, 50K dolara ne üretip yurtdışına satabilirim gibi düşünmeni öneririm. Hiç bir şey aklına gelmiyorsa, İstanbul'daysan git Merter, Zeytinburnu, Osmanbey ve Laleli gibi semtleri dolaş, tur at. Mağazaları ve özellikle yabancıların dolup taşırdığı mağazaları otur izle. Oturacak yer yoksa dikil izle. Beğendiğin, rağbet gördüğünü düşündüğün bir ürün olursa, hemen evine git ve bilgisayarını aç. Sonra araştırmaya başla ve bilgisayarına yani Google amcana şu soruları sor.
  • Dünya piyasasında bu ürünü en çok hangi ülkeler ithal ediyor?
  • Ülkelerin rekabet oranları nedir? (Buna çok dikkat et. Sabırlı ol ve günlerce araştır)
  • Hedef ülke, Türkiye'den başka hangi ülkelerden bu ürünü ithal ediyor?
  • Bu ürünü en çok ihraç eden ülke hangi ülke? (Piyasa şartlarını genelde o ülke belirliyor)
Bla, Bla, Bla kardeşim. Araştırabildiğin kadar araştır. Tüm detaylarını incele. Gerekirse firmalarla iletişime geç. Yabancılar bunu yadırgamıyor. Sor firmaya; bro ben bu ürünü ihraç etmek istiyorum. Sizin için üretirsem, şu anda kaç liraya, kaç adet alabilirsiniz? Sor bunu merak etme. Türkiye'deki gibi kardeş hele bi yap da sonra görüşürüz demezler merak etme. Micro ihracat nedir bunu da araştır. Şu an piyasa koşulları nedeniyle, ihracat çok basite indirgendi. Yani yeter ki ihracat yap ama ne yaparsan yap pozisyonuna doğru gidiyoruz şu an. Koşullar şu an elinde para olanların yani senin gibilerin yürümesine olanak tanıyor. Bu fırsatı kaçırma ama normalinden çok çok çok daha dikkatli adımlar at. Babanın ticari zekasına bile güvenme. Sen detaylı bir şekilde global piyasada bulunan tüm firmalardan araştır. İlk aşama araştırmaların ortalama bir kaç hafta içinde kendini gösterecektir. ALLAH yolunu açık etsin.
Hocam çok vakit ayırıp bu kadar uzun ve detaylı yazdığınız için çok müteşekkürüm.
Benim aslında istediğim şey üretip satmak, fakat neredeyse 1 haftadır ne ürünü üretip satacağım konusunda bilgi sahibi değilim.
üretimi yapacak bir fabrikam mevcut,aynı şekilde dükkanımda mevcut, bütçede de hiç bir sıkıntım yok ama ürün ne olmalı? yurt dışına ne satabilirim? bunları düşünüyorum. Aradığım sektör nish olsun istiyorum. Herkesin üretip yurt dışına sattığı şeyleri klonlayıp satmakda istemiyorum. Öyle bir ürün üretmeliyim ki "Aaaa bizim buna ihtiyacımız var" demesi gerekiyor insanların. Yada öyle bir ürün olmalı ki piyasada üreticileri bulunmalı fakat fiyat konusunda rekabet edilmeli. Elimde öylesine güçlü sosyal medya, reklam, pr gücü mevcut fakat bunu kullanamıyorum. Söylediklerinizi tekrardan dikkate alıp detaylı ve sabırlı bir şekilde piyasa araştırmasını tekrar yapacağım. Söylediklerinizi okurken kendimi daha iyi hissettim ve bu hızla büyük ihtimalle o ürünü bulacağım tekrardan çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.