sondan başa gidelim o zaman anlam vermekte zorlanıyorum (hukuki ve etiklik olarak ) hocam kusura bakma
B yazılımcısı neden gerçek sahip X kişiye domaini vermiyor kendi hesabına geçiriyor sonuçta domain ismi o kişiye aitse. DNS verir adam zaten (tc kısmı muamma) X kişiye hesap açtırıp onun üzerine çektirmiyor.
adı soyadı olarak ülkemizde binlerce on binlerce aynı kişi olabilir firma bu aynı isimli kişinin gerçekten o kişi olduğu kararına nasıl varabiliyor. domain alakasız X yazılımcısında çünkü. belki o A yazılımcısı başka aynı ad soyadlı kişiyle çalışıyor sizdeki kişi ise aynı isimli alakasız birisi.
A yazılımcısı domaini vermemekte ısrar ediyor ve kanıt sunuyorum domain firmasına kanıt nedir? atıyorum whatsapp yazışması manupile edilebilir hayali yazışma yapılabilir yada olmayan bir yazışma sunulabilir.
mahkeme hukuki süreç noter ihtar vs harici nasıl bir kanıt sunuyorsunuz ?
çünkü her halükarda domain X yazılımcısı üzerine tescilli domain var ve bunu transfer etmek için İCANN kuralları sabit. tabi domain transfer kilidi aktiflik konusu da var.
yani sorgusuz sualsiz panelden domain alınması için hukuki süreç olması gerekmiyor mu ?
A yazılımcısı mahkemeye verse direk haklıdır ve ciddi tazminat alabilir nasıl göze alınıyor İCANN kuralları da açık aslında.
Domain müşterinin kartıyla her sene yenileniyorsa, adı soyadı ise domain sizce sahiplik için bu yetmez mi?
A yazılımcısı vermiyor hocam B yazılımcısına. Verse zaten bir sorun yok.