KOZBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam WP-Rocket, Perfmatters, Litespeed Cache gibi eklentilerin elinde sihirli bir değnek yok, WordPress Site Hızlandırma sürecinde Sunucu ve Temanın önemi bu eklentilerden çok daha yüksektir.
Önemli Web Verilerinden geçer not alan bir tema kullandığınızda Cache eklentilerine veya Perfmatters gibi asset manager'lara ihtiyaç bile duymassınız.
Site adresinizi bilmediğim için yorum yapamıyorum maalesef.
hocam dediğiniz anlıyorum, wp-rocket veya bir başka eklenti olarak diyorum, bu eklentilerin amacı sitenin performansını artımak için kullanılan bir eklentilerdir. Mantı iken doğrumu hocam ben bu 2 eklenti satın aldım ve belirttim baştan işime yaramazsa kullanmanın da bir anlamı yok.

mcatakcin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konuk modu wp rocket ve swift performance gibi eklentilerin preload cache yaklaşımından ilhamla ortaya çıkmış bir çözümdür.

fakat diğerlerinden farklı olarak litespeed...
ilk seferde bayat önbelleği ardından ajax ile güncel önbelleği yükleyerek yapar.

bunun ajax ile yapıldığı bilinmelidir. çünkü böylesi bir dinamik işlem aslında bazı riskleri barındırır.
@KOZBA; hocamızın da belirttiği gibi sitenizin google botları tarafından doğru okunması zorlaşabilir.

geoit gibi temalarda ise bu tür işlemlerin titizlikle yapılması gerekir.
@Gelistirici; nin de dediği gibi her işlem her site için uygun olmayabilir.

benim önerim sitenizin pagespeed puanlarını arttırmak yerine gerçek hızını ve önemli web verilerini iyileştirmenizdir.
geoit teması gerçek hızı arttırmak için verimlidir. ama önemli web verileri noktasında geliştirilmesi gerekiyor.

bu arada litespeed konuk modunu piyasada devrim yaratacak şekilde ortaya sürdü.
fakat ortaya çıktığından bugüne kadar pek üstüne düşülmedi. o yüzden bunu dikkate almalısınız.
Teşekkürler hocam