Hocam ilk önce şuradan başlıyım konuştuğumuz bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için sadece okumak gerektiğini göz ardı etmeyelim. Bunları ben uydurmadım okudum öğrendim kendi görüşümde bu yönde. Her Müslümanın bilmesi gerektiği temel konular o kadar önemsenecek durum değil, haklısın.
Dinleri araştırmaya çalışırsak işin içinden çıkamayız olanıda kaybederiz fikrindeyim. Tabiki bende arapcılığı savunmuyorum koyu bir cumhuriyetçiyim arapların müslümanlara tarihte neler yaptığı ve hala devam ettiği hainlikleri bilmezde değilim. Konu sadece Arapça ve kuranı kerimdi. Şimdi Türkçe bir dilek yazsak dua yerine geçermi geçmez. Arapça bir kelime yazsan yine geçmez. Kitaptakini yaz as boynuna böyle değilmi? Sohbetler iyi ancak bulunduğumuz platform bu konuları pek kaldırmıyor. bir tanrının varlığını ispat edince inandığın kitabın tanrıdan geldiğini ispat etmiş olmuyorsun. Demişsiniz rabbim in ispata ihtiyacı yoktur. O yüzden öyle bir amacım yok kadere ve ondan gelene iman edenlerdeniz. Hayırlı geceler.
Hayırlo geceler olsun değerli hocam.