işte pek çok ayeistin dinden çıkma nedeni budur.
herkes içine doğduğu dini toplum baskısı ile içselleştirir.
Bir kere içselleştirdi mi din karakterinin bir parçası olur ve o dini kendi şahsını savunur gibi savunur.
hindistanda maymuna öküze fareye tapanlar bize komik geliyor.
ama orada doğsaydık ve yaşadaydık bu bize çok normal gelecekti.
dünyayı A tanrısı yarattı demekle B tamrısı yarattı demek arasında akıl ve bilimsel olarak fark yok.
ama herkes en mantıklı dinin kendi dini olduğunu iddia ediyor.
yetmiyor aynı dinin içindeki mezhepler tarikatlar cemaatler bir birini bidat ve mürtedlikle suçluyor.
yani değerli kardeşim yeni şeyler merak ederek farklı dinleri öğrenen karşılaştıran kaç insan var.
akla en uygun din islamdır diyenlere gülüyorum, sanki adam 10 farlı dini araştırmış kitabını yapısını pratiğini karşılaştırp kara vermiş)))
insanların %95 tarih boyunca hiç başka dinleri merak bile etmemiş.
din değiiştirenlerin toplam nüfusa oranı çok azdır.
yani insanların akşa en uygun en iyi din dedikleri kendi dinleri piyangodan çıkar.
ve sanki bu dini araştırıp öğrenmiş büyük çaba sarfetmişler gibi kendi dininden mezhebinden olmayanın cehenneme gideceğini iddia ederler.
din kibrin en güçlü yaşandığı alandır.
buna getirilen açıklama da Allah kimin imn edeceğini bilir ona göre insanları dünyaya gönderir diye bir iddia.
emin olun bugün filistinde müslüman çocukları bomba atıp öldüren her 100 yahudi askerinden 95 i müslüman arap bir aşlede olsaydı israile karşı cihat ederdi.
yani dinini içinde yaşadığın toplum belirliyor ve herkes kendinden emin şekilde başka hiç bir dini araştırmadan kendi dininin en iyisi olduğunu iddia ediyor.
gençler bu yüzden deistleşiyor.
çünkü dinciler tanrının varlığını ispat edince kendi dinlerinin otomatik olarak
spat olduğunu sanıyor sürekli tanrıyı ispat etmeye kalkıyor.
ama gençler biraz araştırınca her dinin kendine göre defosu olduğunu görüp tanrıyı reddetmiyorlar ama dini reddediyorlar.
çünkü bir tanrının varlığını ispat edince inandığın kitabın tanrıdan geldiğini ispat etmiş olmuyorsun.
Hocam ilk önce şuradan başlıyım konuştuğumuz bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için sadece okumak gerektiğini göz ardı etmeyelim. Bunları ben uydurmadım okudum öğrendim kendi görüşümde bu yönde. Her Müslümanın bilmesi gerektiği temel konular o kadar önemsenecek durum değil, haklısın.
Dinleri araştırmaya çalışırsak işin içinden çıkamayız olanıda kaybederiz fikrindeyim. Tabiki bende arapcılığı savunmuyorum koyu bir cumhuriyetçiyim arapların müslümanlara tarihte neler yaptığı ve hala devam ettiği hainlikleri bilmezde değilim. Konu sadece Arapça ve kuranı kerimdi. Şimdi Türkçe bir dilek yazsak dua yerine geçermi geçmez. Arapça bir kelime yazsan yine geçmez. Kitaptakini yaz as boynuna böyle değilmi? Sohbetler iyi ancak bulunduğumuz platform bu konuları pek kaldırmıyor. bir tanrının varlığını ispat edince inandığın kitabın tanrıdan geldiğini ispat etmiş olmuyorsun. Demişsiniz rabbim in ispata ihtiyacı yoktur. O yüzden öyle bir amacım yok kadere ve ondan gelene iman edenlerdeniz. Hayırlı geceler.