Aslında konuya nereden gireceğim bilmiyorum. Tam olarak 1 ay 1 haftadır evliyim. Eşim ile yaklaşık 2 yıllık tanıma süresi sonunda evlenmeye karar verdik. Ancak bu tanıma süresinin son 1 yılında eşimin annesine karşı bir türlü ısınamadım. Hayatında ilk defa bu denli anne kız ilişkisi görüyorum. Eşim çok naif duygusal olaylardan çok çabuk etkilenen bir insan. Eşim normalde Ankaralı ve Ankara'da yaşıyordu. Evlendikten sonra bulunduğum şehirde yaşamaya başladık.

Eşimin annesine ısınamama sorunum ise şu şekilde oluştu. Evliliğimize iki ay kala eşime psikolojik baskıları arttı. Özellikle düğün alışverişine bulunduğum şehre geldiklerinde sadece 1 günde 7 kez ben sensiz ne yapacağım Aslı' dediğine tanık oldum. Eşim annesinin bu sözlerinden ciddi anlamda etkilendi. Ona da hak veriyorum. Sonuç olarak bugüne kadar yetiştirdiin büyüttün ama kızına bu şekilde psikolojik baskı yapmanın anlamı ne? Dedim ki benim yanımda tam 7 kez bunu söyleyen insan Allah bilir evde eşime daha neler söylüyordur diye düşündüm.

Allah'a binlerce şükür, maddi durumumuz yerinde. Eşimin ailesine göre de daha iyiyiz. Aileme ise hem eşim hem ailesi bayılıyor. Eşime sürekli annem babam sürprizler yapıyor vs vs.

Alanya'da yazlığımız var. Bayramdan hemen sonra eşimle yazlığa gittik. Abi bir kadın hiç rahat bırakmaz mi? Günde 10 kez arar mi ya bir kadın? Bir sal abi bizi. Eşimle bir kafa dinleyeyim vakit geçireyim birbirimizi aynı evin içinde daha yakından tanıyalım. Eşime de bir şey diyemiyorum çünkü onunda anne sevgisinin maşallahı var.

Herneyse tatilden donmemize 1 hafta kala annem babam eşime sürpriz yapmak istedi. Memlekete döndüğünüzde eşimin annesini cağıracaklar kapıyı eşimin annesi açacaktı. Sürpriz yapıldı herşey çok güzel ilerliyor vs. Kadın tam 1 hafta bizde kaldı. Yahu biz daha 30 günlük evliyiz. 2 gün kal dön evine. 1 hafta kalınca artık hal ve hareketleri de bana batmaya başladı. Bir sabah kahvaltiya oturmadan dışarı çıktım diye bana darılmış. Olaylar koptu. Bana diyor ki annesi ben istediğin zaman gelirin istediğim zaman kalırım diyor. Bunu söyleyince bende şarteller koptu. Kendisine böyle bir dünya yok dedim. Ben müsait olursam gelebilirsin. Beni arayacaksın, müsait misiniz diye soracaksın eğer onay verirsem gelebilirsin burası dingonun ahırı değil dedim. Günü birlik geleceksen hay hay. Benim haberim olmasa da olur. Ama sen her geldiğinde yatılı olarak geleceksin. Medeni insanlar da gelmeden önce haber verir müsaitlik durumunu sorar dedim. Tabi benim bu tepkim karşısında eşimle de tartıştım. Daha olaylar var ama ancak bu kadar kısa kesebildim. Kusura bakmayın.

İçinizde kayınvalidesi ile sorun yaşayan var mı? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada mobilden yazıyorum. Yazım yanlışları için özür dilerim.