Sore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklıdır da. Ben bunu niye sorguluyorsun diye kızmam. Hak veririm üstelik. Lakin günümüzde emareler en azından benim açımdan bir yaratıcı olduğunu gösteriyor. Teknoloji geliştikçe yaratıcının varlığı olması ihtimali bile düşüyor. İlerde biz gelirsek o günlere emareler yaratıcının olmadığını yada Müslümanlığın gerçek olduğunu gösterir bizde ona inanırız. Ben sanki yaratıcının olmayacağı emareler bulunma konusuna daha yakınım gibi.
Saygı duyarım, bende sorgularım düşünürüm elbette islami yaşayış ve ibadetlerin diğer dinlere göre baktığımda oldukça aklıma ve hissiyatıma yatan tek din. Pek çok dinde baktıgımda anlam veremediğim şeyler varken bunca yıl geçmiş olan islam dininde açıkcası kendi açımdan bir eksik bulamıyorum. Bu başlı başına açıkcası benim inancımı güçlendiren bir faktör. Herkesin ibadet ve yaklaşımı yaratıcıyla ulaşma yollu kendine özgüdür açıkcası benim islami tevekkül kavramına olan saygım ve inancım ise oldukça fazla. İslami yaklaşımlarda arapçadan kaynaklanan çevirideki bazı eksikler ve bazı hadislerden aktarılan garip durumların yanlış örnek olan bazı dini tarikatların islamı yıpratan faktör oldugunu düşünenlerdenim