1-)ilk sorunun cevabı var ilki başka dine inanacaklarını bildiği için Allah onları orada yaratmıştır.Peki ordakiler hiç Müslüman olmuyor mu dersen veya burdaki dinden çıkmıyor mu senin gibi evet bu da Allahın mantık ve kural çerçevesini bozmamasından kaynaklı.
Veya şöyle olabilir orda doğup büyüyüp Müslüman olan birisi normal Müslüman toplumdakine göre Müslüman olunca daha fazla sevap kazanıyor daha ekstra artısı oluyor olabilir.

2-)Bütün müslümanlar cennete er yada geç girer ama İslam çok katı bir dindir ufak bir şaka amaçlı söylediğin söz bile seni dinden çıkarabilir.Veya sen kendini Müslüman sanarsın ama şu şu sebepten dolayı aslında değilsindir mesela İslamın şartını bilmemek gibi. Bundan dolayı sende kafir sayılır cehennemde sonsuza kadar yanarsın. Müslüman ise günahkarsa cezası bitene kadar yanar.

Not : Ateistim
Not2:bundan daha iyi cevap verebilen Müslüman birisi olacağını sanmıyorum zira Kuranı defalarca kez diğer dinlerin kitaplarını okuduğum gibi okudum. Mezheplerini araştırdım.Din adamlarıyla görüştüm.

Edit :bazı arkadaşların yazdığı gibi hangi dinden olursanız olun birine yardımcı olunca sevap kazanmazsınız çünkü sadece Allah rızası için iyilik yapan Müslüman sevap kazanır.