okturen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@delikanli53; arkadaş olayı yanlış anlayınca anlaması için yani kimseyle IMEI paylaşmıyoruz demek istediğim için yazdım neyin kafasını yaşıyorsunuz ?
sonuçta bu imei sistemi bir pasaporta tanımlanıyor bu işi yürüten de bir ekip var, imei resmi yollardan kayıt altına alınıp bir şekilde önü açılıyor ve kullanılmaya devam ediliyor. bu iş devlet tarafından açıklanan statüde değilse el altından yapılıyor. siz ne kadar paylaşmıyoruz deseniz de mutlaka birileriyle bu imei paylaşılıyor. sizin ekibiniz sağlamdır birşey diyemem fakat bir iPhone cihazına bilgisayara bağlayıp imei atamazsınız, sim kart üzerinden yapılan sistemler halen işe yarıyor mu bilmiyorum ama yasal olarak vatandaşın yapamayıp da sizin yapabildiğiniz birşey varsa demek ki yine dolaylı yollardan paylaşılıyor.

objektif oluyorum sadece, insanları zan altına bırakmadan önce biraz empati yapın. bu şuna benzer; hosting satan bir firma "biz maillerin içeriğini görüntüleyemeyiz, başkaları bakıyor ama" derse, yazılımsal olarak mümkün olmadığını bilen kişi güler. Fakat şöyle denirse; "şirket prensibi ve sözleşme ile kanunen bizim bunlara erişimimiz yasak fakat müdahale gerektiğinde böyle bir açık kapı var" bu tamam.

Yanlış anlamayın işini yapan sadece siz değilsiniz, bunun farkına varın istedim.