Nasıl ki TC kimlik numarası kişiye özel değiştirilemez ise aynı şey telefon IMEI için de geçerli 5 10₺ ye sağda solda çok güvenliğiniz ( daha doğrusu adamları bile tanımıyorsunuz da neyse ) alıp üstüne kar koyarak gelir elde ettiğinizi sanıyorsunuz
Bu adamlara nasıl oluyor da 50 60₺ bir para kazanmak için 10k 15k değerinde ki cihazların IMEI ni paylaşabiliyorsunuz ? Bu riski nasıl göze alıyorsunuz ?
Dün telefoncular ile aramızda geçen konuşmayı aktarıyorum
"Ustam ben 2021 in ortalarında x firması ile 15 20₺ den geçici kayıt yapıyordum yaklaşık 500 e yakın cihaz kayıt ettik bunlardan 50 60 tanesi iPhone 6 7 gibi düşük modellerdi geçen ay üst üste müşteriler dükkanımıza gelip IMEI klonlandığını söyleyip şikayet etmiş durduk yere başımızı belaya koyduk"
Yani demem o ki işi bilmeden sırf 3 5 kuruş kar koyup satıp para kazanmak için piyasayı mahvettiniz o çok güvendiğiniz firmalar 1 2 sene sonra IMEI para karşılığı satıp sizi ortada bırakınca ne yapacaksınız çok merak ediyorum.
Konu altına yok reklam için yazmış vs tarzı yorumlar atmayın 2020 yılından beri bu sektörün içindeyim reklama ihtiyacımin kaldığını düşünmüyorum sadece size ileride başınıza gelebilecek olayları söylüyorum sağlıcakla
Yahu şu r10 da okumadan yorum yapanlar bir zahmet yazmasın ben konuda dedim mı arkadaşlar en güvenilir biziz bizden alın kendimizi mi ovduk ? Reklam mı yaptık ne kadar konuyu farklı yerlere çekmeye çalışıyorsunuz gidin işinize gücünüze bakın kardeşim!!!!!
@delikanli53; hocam yazdıklarım kimseyi zan altında bırakmak değil adam x₺ e müşteriden sipariş i alıyor 2x e firmaya veriyor şimdi birşey diyecem ona da reklam diyecekler olacak o yüzden yazmıyorum
Ama adam müşteriden x fiyata alıyordur girip işlemleri kendisi yapıyordur buna lafım yok benim lafım müşteriden bilgileri alıp tanımadığı kişiler ile paylaşanlar